Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Les esbiaixades declaracions del Síndic de Greuges sobre les llistes d'espera sanitàries

zentauroepp31723691 barcelona 05 11 2015 el sindic de greuges rafael ribo no ve 170810190613

zentauroepp31723691 barcelona 05 11 2015 el sindic de greuges rafael ribo no ve 170810190613

Senyor Ribó, qui l'ha vist i qui el veu. Recordo quan exercia de líder del PSUC. Quan va deixar el paper de polític oficial i va passar a ocupar el lloc que actualment ocupa vaig pensar que seria una sort per als ciutadans comptar amb vostè per a garantir la seva defensa en els casos que ho requeririen. Així va ser, m'ho va confirmar alguna de les actuacions que van transcendir. Lamentablement, he de dir que l'actitud ha canviat i sembla més que el seu paper ha passat a ser el de defensor dels actuals responsables de la Generalitat.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Com pot dir que la causa principal de les llistes d'espera sanitàries a Catalunya és degut a la quantitat de persones de fora de Catalunya que vénen a ser atesos aquí? Sap quants són? Segons les dades oficials són a penes l'1% del total d'atesos. No s'atenen catalans en altres comunitats?

Com pot argumentar aquesta barbaritat quan Catalunya dedica poc més del 3% del PIB en sanitat, quan la mitjana espanyola està per sobre del 6%? Com pot defensar que els de fora són els culpables del desastre de gestió propi quan Catalunya és qui més fons dedica als concerts amb els serveis privats? Al voltant de 2.000 milions d'euros anuals es paguen a empreses privades. Aproximadament el doble que la mitjana de la resta d'Espanya.

Jo, personalment, he estat esperant 18 mesos, sí, un any i mig, una ressonància magnètica cardíaca. Porto esperant set mesos que em visiti el traumatòleg per problemes al peu. Això em dificulta realitzar les caminades que el meu metge de capçalera em recomana a causa de la meva diabetis.

De la seva afirmació que la sanitat catalana funciona molt bé li dono la raó totalment referent als professionals. En la majoria dels casos que conec, són els qui sofreixen les conseqüències d'aquesta falta de recursos originats per les prioritats a les quals els responsables de Govern els dediquen. Per molt d'esforç que facin no poden suplir les deficiències o deixadeses, per voler pensar bé, dels responsables.

Participacions delslectors

Mésdebats