Pla contra l’exclusió financera

La Diputació de Barcelona posa en marxa el servei de banca mòbil

La prestació, adjudicada a Prosegur, beneficiarà 58.000 habitants de 96 municipis que no tenen oficina bancària

La Diputació de Barcelona posa en marxa el servei de banca mòbil

Agustí Sala

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Diputació de Barcelona ha posat en marxa un servei de banca mòbil destinat a cobrir aquesta necessitat als 58.000 habitants de 96 localitats de la província de Barcelona que no tenen oficines bancàries. Es tracta d’un projecte aprovat per unanimitat en el ple de la corporació provincial d’octubre del 2021 i que s’ha implementat amb la col·laboració dels ajuntaments implicats. Prosegur és la companyia a la qual s’ha adjudicat aquest servei sufragat per la Diputació i que ascendeix a 179.450 euros anuals.

Notícies relacionades

Pacs del Penedès, a la comarca de l’Alt Penedès, és el primer municipi de la província que ha rebut el nou servei. Els habitants d’aquests municipis podran treure efectiu amb targeta de dèbit o crèdit independentment de l’entitat en la qual tinguin el compte. També podran pagar i domiciliar rebuts de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació.

Avui el servei arribarà a tres municipis més de l’Alt Penedès (Castellet i la Gornal, les Cabanyes i Pontons), un de l’Anoia (Cabrera d’Anoia) i un del Garraf (Olivella). Aquest caixer mòbil caixer està instal·lat en un vehicle que prestarà servei a 96 municipis de l’Alt Penedès (6), Anoia (18), Bages (11), Baix Llobregat (1), Berguedà (20), Garraf (1), Lluçanès (6), Maresme (1), Moianès (7), Osona (17), Vallès Occidental (2) i Vallès Oriental (6).

Temes:

Barcelona