Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Rèplica municipal: "Reduir l'ús de vehicles motoritzats privats és una qüestió de salut pública"

Rèplica municipal: "Reduir l'ús de vehicles motoritzats privats és una qüestió de salut pública"

 Apreciat Jordi, en resposta a la seva carta "La movilidad en nuestro querido Eixample es un verdadero desastre", l’Ajuntament de Barcelona segueix el full de ruta marcat en el Pla de Mobilitat Urbana 2024 i que té com a objectiu augmentar els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta a la ciutat.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Aquesta aposta per la mobilitat sostenible i per reduir l’ús de vehicles motoritzats privats és una qüestió de salut pública. En concret, cada any moren de forma prematura 800. 000 persones a Europa a causa de la contaminació urbana i aquestes són unes xifres alarmants que com a consistori no podem ignorar.

El creixement de la xarxa de carrils bici, el desplegament del Pla Superilla amb l’augment de zones d'estada i per caminar i d’espais verds, l’electrificació de vehicles municipals o l’activació de la zona de baixes emissions són mesures que estem desplegant decididament a la ciutat i que ja han demostrat ser efectives en la reducció de la contaminació de l’aire. En xifres, des del 2015 s’ha aconseguit millorar la qualitat de l’aire i reduir un 31% la contaminació ambiental a Barcelona.

Aquesta nova manera d’entendre l’urbanisme i la mobilitat en clau sostenible és una visió que no és exclusiva de la nostra ciutat sinó que és compartida amb altres ciutats europees com ara Berlín, Lisboa, Brussel·les, París o Roma, que ja s'han alineat i unit les seves veus per reclamar a la Comissió Europea més accions en relació a la contaminació.

Li agraïm que ens hagi fet arribar la seva opinió i quedem a la seva disposició per resoldre qualsevol dubte addicional. 

Participacions delslectors

Mésdebats