Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

El galliner de l'educació

David Uriach Cortinas

Les gallines tenen una estructura social jeràrquica i les que estan en un rang superior es permeten picotejar a les que són inferiors, i aquestes a les que es troben per sota seu. D'altra banda, el gall dóna cops de bec a totes les gallines.

Entretots

¿Què opines de l'escola sense llibres, assignatures ni exàmens?

Participa en el debat sobre els nous mètodes pedagògics

En el galliner de l'educació succeeix una cosa semblant. Els professors universitaris culpen els professors de batxillerat de la manca de preparació dels alumnes. Els de batxillerat assenyalen els d'ESO, i aquests els mestres de primària que a la vegada culpabilitzen els d'infantil. Seguint la jerarquia arribem a la conclusió que els culpables són els mestres de P-3. I en aquest punt es presenta el gall en forma de ministre, i sense saber de què va la cosa comença a donar picades de bec a tort i a dret.

Tornem a fer la cadena: els de la universitat volen alumnes amb els continguts de primer de carrera assolits, els de batxillerat desitgen que els continguts que els hi pertoca a ells impartir ja estiguin apresos, els d'ESO els volen amb els deures fets, els de primària els desitgen amb la lectoescriptura assolida i els de P-3 desconec com els pretenen.

I enmig d'aquest guirigall de cloc-clocs qüestionant el sistema educatiu, basant-se en els resultats de diferents proves, pocs són els que dubten que tenim unes de les generacions més ben preparades. Curiós tot plegat!

Participacions delslectors

Mésdebats