Sorprenent

La raó per la qual es posa llorer en una ampolla a sota del llit: allunya múltiples éssers vius

Un truc que no deixaràs de fer

La raó per la qual es posa llorer en una ampolla a sota del llit: allunya múltiples éssers vius

123RF

3
Es llegeix en minuts
M. R.

El llorer s’ha utilitzat durant mil·lennis com a espècia a la cuina i com a remei natural per a moltes malalties. Originari del Mediterrani, el llorer és una planta perenne de fulles brillants i ovalades que desprèn una olor característica. Hi ha moltes varietats de llorer, però totes tenen nombrosos beneficis per a la salut.

Un dels beneficis més coneguts del llorer és el seu efecte digestiu. De fet, les fulles de llorer contenen una sèrie de compostos volàtils que ajuden a estimular les secrecions gàstriques, i a millorar la digestió i evitar la inflor i les flatulències. A més, el llorer conté substàncies que poden ajudar a reduir la inflamació intestinal i prevenir problemes com la síndrome de l’intestí irritable. Però el llorer no és només un remei per als problemes estomacals. La planta és també un potent antioxidant, gràcies a la presència de flavonoides i altres substàncies beneficioses. Els antioxidants ajuden a protegir les cèl·lules del nostre cos dels danys causats pels radicals lliures, que poden provocar un envelliment prematur i una sèrie de malalties cròniques com el càncer i les malalties cardiovasculars.

Una altra compra bastant freqüent que fem a casa es refereix als ambientadors, de diverses mides i costos. Una despesa que pot ser una necessitat, ja que mantenim les finestres tancades i cuinem diversos plats que poden fer que agafin olor les parets i les teles. Un petit truc que probablement també utilitzaven les nostres àvies té a veure amb les fulles de llorer. Per no gastar quantitats desorbitades de diners en difusors de fragàncies, molta gent col·loca fulles de llorer fresques just a sobre del radiador.

Amb la calor, les fulles desprenen una aroma increïble, agradable i delicada, i la casa farà una olor boníssima. Però també pot ser útil assecar la planta en poc temps i reutilitzar-la per preparar infusions o com a aromatitzant de plats. El llorer ajuda a purificar i fer que l’aire de la casa sigui lleuger i fresc, sense recórrer a altres productes, ja que l’oli essencial s’utilitza per a la bronquitis i la grip. És encara més sorprenent perquè molta gent posa fulles de llorer sota del llit, el sofà o altres mobles de casa. Un dels motiu és allunyar escarabats, formigues, arnes i ratolins, és a dir, és un autèntic repel·lent natural. Però hi ha un altre possible benefici en termes de bon humor: pel que sembla aquesta planta aromàtica pot afavorir la relaxació i contrarestar l’estrès.

¿Com es pot obtenir el màxim benefici d’aquesta planta?

Notícies relacionades

Per obtenir els màxims beneficis del llorer, es pot utilitzar la planta de diverses maneres. A la cuina, el llorer s’utilitza com a espècia per aromatitzar salses, guisats, sopes i altres plats. Per als refredats i la tos, es pot preparar una decocció fent una infusió amb les fulles de llorer, col·locant-les en aigua bullint durant uns minuts, després colant-ho i bevent el líquid calent.

En cas de dolor articular o muscular, l’oli essencial de llorer es pot utilitzar per fer massatges a la zona afectada. D’aquesta manera, les propietats antiinflamatòries de la planta actuaran directament sobre la zona adolorida. En general, el llorer és una planta molt versàtil amb múltiples beneficis per a la salut humana. Tot i que molts l’han utilitzat durant segles en diverses cultures, la ciència moderna encara ara està començant a comprendre les propietats beneficioses del llorer. No obstant, és important tenir en compte que el llorer pot interactuar amb alguns medicaments i no es recomana a les dones embarassades. Abans d’utilitzar el llorer com a remei natural, sempre és convenient consultar el metge.