ELECCIONS CATALANES

Colau i Montero demanen el vot feminista per als comuns

  • Calvo diu que l’independentisme ha «descuidat» la lluita de les dones en favor del procés

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els comuns i el PSC es van posar aquest divendres d’acord per dedicar la seva campanya de manera gairebé íntegra al feminisme. Els dos partits són conscients del vigor del moviment, i que moltes feministes poden estar debatent-se entre votar una d’aquestes dues formacions. 

Qui més recursos personals van mobilitzar en recolzament a la seva candidata a presidenta de la Generalitat van ser els comuns. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la ministra d’Igualtat, Irene Montero, van acompanyar Jéssica Albiach en un col·loqui en el qual van aprofitar per tractar assumptes d’actualitat relacionats amb el moviment feminista, com la llei del «només sí és sí».

La ministra d’Igualtat ha lamentat l’informe del Consell General del Poder Judicial que qüestiona diversos aspectes de la norma. «Em deixa preocupada que els jutges en aquest país puguin desatendre no només el Conveni d’Istanbul, sinó el crit de milions de dones que han dit ‘germana, jo sí que et crec’ i ‘no és abús, és violació’», ha dit Montero.

Per la seva banda, Albiach s’ha referit al malestar d’una part del PSOE amb la llei trans que prepara l’Executiu afirmant que «reconèixer drets a d’altres no és una amenaça».

Notícies relacionades

Els participants en l’acte han defensat que «ja toca una presidenta feminista» a la Generalitat, per, entre altres coses, «modificar estructures patriarcals», ha dit Colau. Per la seva banda, Albiach s’ha queixat que el candidat d’ERC, Pere Aragonès, digui ara que vol crear una «conselleria de feminismes» quan «governa des del 2015» i no ho ha fet. «Necessitem coherència i veritat. Això també és feminisme», ha dit la candidata dels comuns per demanar que es compleixin les promeses electorals.

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Quant al PSC, durant l’acte en el qual el candidat, Salvador Illa, ha demanat un «gran pacte català contra la violència masclista», la vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, s’ha queixat que, en els últims anys, l’independentisme hagi «descuidat» les dones per dedicar-se al procés.