Recuperació després de la covid

L’hostaleria preveu superar el 2023 les xifres d’abans de la pandèmia

L’hostaleria preveu superar el 2023 les xifres d’abans de la pandèmia

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’hostaleria espanyola prossegueix amb la seva recuperació després de ser un dels sectors més afectat per la crisi del coronavirus i preveu superar el 2023 les xifres registrades abans de la pandèmia. «L’hostaleria va de meravella i aquest any creiem que superarem les xifres del 2019, estem en rècord total de llocs de treball», ha avançat el president d’Hostaleria d’Espanya, José Luis Yzuel, durant la presentació de l’Informe Socioeconòmic del Sector de la Cervesa, en la qual ha recordat que l’hostaleria va facturar un 32% més que el 2021, una xifra encara lluny de les d’abans de la pandèmia.

Notícies relacionades

En concret, Yzuel ha reconegut que al sector hoteler li està costant incorporar cambrers. «No som atractius. L’hostaleria ha recuperat l’ocupació amb xifres de rècord i continuem creixent, tot i que tinguem dificultats», ha assenyalat. El president de la patronal hotelera ha recordat que la cervesa és la beguda freda més consumida en hostaleria, ja que suposa entre el 25% i 40% de la facturació dels bars, on el 94% del consum es produeix en un context social, és a dir, acompanyat d’amics, família, parella o companys de feina. «És el sector que més felicitat ven, i això també té a veure amb la cervesa», ha apuntat.

D’altra banda, Yzuel ha aprofitat per reclamar que hi hagi «certesa regulatòria» i «alleujament fiscal» per incentivar l’activitat del sector i augmentar el creixement econòmic de l’hostaleria a través de la inversions. «Cal situar Espanya entre les destinacions turístiques més segures, diferenciar la nostra marca país arreu del món i incrementar la deductibilitat dels tiquets restaurant d’11 a 22 euros diaris com a mesura d’impuls al consum. Desitjo que tots els nostres mals es puguin arreglar amb una bona cervesa», ha conclòs.

Temes:

Bars