Congrés tecnològic

El Mobile 2023 té ja un 25% de públic asiàtic registrat

A pocs dies del congrés, John Hoffman confirma la previsió d’atraure 80.000 visitants, 5.000 provinents de la Xina, un dels països que frena la recuperació total del congrés

El Mobile 2023 té ja un 25% de públic asiàtic registrat

Josep Lago / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

A pocs dies que comenci el congrés, tot va vent en popa. Millor, fins i tot, del que es podria esperar: amb dades fins dilluns, el 25% del públic registrat per assistir al Mobile World Congress 2023 vindrà del continent asiàtic. Aquesta proporció implica bones notícies per al congrés, que relaciona una previsió d’assistència inferior a la d’abans de la covid amb el fet que els viatges de negoci intercontinentals encara no s’han recuperat del tot i que a Àsia encara hi ha restriccions per prevenir els contagis de covid. Tot i així, el conseller delegat de la GSMA, companyia organitzadora de l’esdeveniment, John Hoffman, ha assegurat aquest dijous que espera entre 4.000 i 5.000 persones procedents de la Xina.

Així ho ha explicat aquest directiu responsable del congrés després d’una reunió amb el conseller d’Economia i Treball, Roger Torrent, per comentar com es preveu l’esdeveniment. Les xifres continuen, en aquest sentit, inamovibles: s’hi exhibiran unes 2.000 empreses i s’espera uns 80.000 visitants, un 33% més que l’any passat.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, ha recordat Hoffman, «la cosa mai ha anat de números, sinó que vingui la gent correcta». I en aquest aspecte sí que hi ha bones notícies: «Estem molt contents amb el nivell dels assistents. Més del 50% són registres de ‘managers seniors’, persones que, en definitiva, prenen decisions».

«Estem convençuts que serà definitivament l’edició de la recuperació», ha assenyalat Torrent. «Estem molt satisfets amb aquest Mobile i estem convençuts que serà un gran èxit», ha insistit aquest titular de la Generalitat, que ha aprofitat la trobada per exposar a Hoffman el projecte AINA, dissenyat perquè la intel·ligència artificial entengui i parli el català. «Hem coincidit en la voluntat d’explorar vies de col·laboració amb la GSMA per potenciar el català», ha assegurat Torrent. «Ho prendrem en consideració i veurem com hi podem ajudar», ha correspost Hoffman.