La gran fira de Barcelona

Mobile World Congress 2023: guia completa del MWC de Barcelona

L’organitzadora del congrés tecnològic, GSMA, preveu reunir 80.000 persones i generar 350 milions d’euros per a Barcelona i l’Hospitalet

Mobile World Congress 2023: guia completa del MWC de Barcelona

EFE/Alejandro García

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Mobile World Congress (MWC) ultima la seva tornada a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. El pròxim 27 de febrer, la fira tecnològica, una de les més importants del món, donarà el tret de sortida a una nova edició en la qual espera reunir 80.000 persones i generar un impacte a la regió d’uns 350 milions d’euros.

El congrés organitzat per GSMA se celebrarà del dilluns 27 de febrer al dijous 2 de març al recinte de Fira de Barcelona, com és habitual. Diumenge hi haurà un sopar en el qual els membres de l’organització coincidiran amb les autoritats locals i nacionals, inclòs el Rei Felip VI. Aquest ritual seguirà almenys set anys més, ja que el Mobile va estendre la seva aliança amb la capital catalana fins al 2030 i amb vocació que sigui seu permanent.

El Mobile comptarà amb la participació de 2.000 empreses de diferents àmbits i amb 1.000 conferenciants, uns 40% dels quals són dones. Entre les grans companyies convocades a la fira hi haurà Amazon, Telefónica, Meta (anteriorment coneguda com a Facebook), Samsung, Microsoft o Huawei, que tornarà a ser l’expositor més gran del recinte firal.

Tendències d’aquest any

Com va explicar l’organització, aquesta edició se centrarà especialment en la necessitat d’ampliar la connectivitat global a internet i en el potencial de xarxes com el 5G o fins i tot el 6G. No obstant, també es parlarà i molt d’altres tendències com la telefonia mòbil –el mercat que inicialment va protagonitzar aquest congrés–, de computació al núvol, d’internet de les coses, de l’anomenat metavers i de l’eclosió de la intel·ligència artificial, terme de moda en el sector tecnològic.

Notícies relacionades

Per accedir al Mobile, els assistents poden comptar amb tres tipus d’entrades que van dels 878,90 euros als gairebé 5.000 euros de preu, tots amb diferents característiques i avantatges.

GSMA espera que aquest sigui l’últim any de transició abans de tornar a unes xifres d’assistència com les d’abans de la pandèmia. L’any passat el Mobile va tancar amb 60.000 assistents, més de l’esperat. L’obertura de fronteres a la Xina ha permès a l’organització ser més optimista i espera arribar als 80.000 en la d’aquest any, si bé el turisme asiàtic encara no està del tot en forma. El rècord aconseguit el 2019, de 109.000 assistents, queda una mica més lluny.