Reestructuració

AXA avança un ero sobre els seus 2.237 treballadors, amb el centre de Cornellà en suspens

El sindicat CCOO clama contra l’expedient, que es focalitzarà en la divisió d’assegurances generals

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La companyia d’assegurances Axa ha iniciat un expedient de regulació d’ocupació (ero) amb què pretén acomiadar part de la seva plantilla, d’un total de 2.237 treballadors a tot Espanya. La companyia no ha precisat el nombre total de potencials cessats i la setmana que ve ho comunicarà formalment a la representació legal dels treballadors. La reestructuració estarà focalitzada en la divisió d’assegurances generals i pot tenir afectació als centres de Cornellà, Sevilla, Palma, Tenerife, Vigo, Madrid, Bilbao i València, segons ha denunciat CCOO en un comunicat. En el cas de l’oficina ubicada a Catalunya, al voltant de 700 persones hi treballen, segons precisen fonts sindicals.

Notícies relacionades

L’ajust de plantilla tindrà acomiadaments d’una banda i recol·locacions d’empleats en altres centres de treball de la mateixa companyia de l’altra. Així com una modificació substancial de condicions de treball, que la companyia encara no ha entregat. Fonts sindicals consultades manifesten la seva «sorpresa» per la decisió de l’empresa i expliquen que «no hem tingut cap aproximació prèvia» amb la direcció.

«AXA des de l’any 2018 ha estat reestructurant la plantilla a través de diversos Acords per a la Transformació basats en prejubilacions i cessaments incentivats. Tot això articulat a través de l’Acomiadament Col·lectiu tal com s’estableix legalment i amb acord dels sindicats. [...] D’aquí set dies, les parts ens asseurem a negociar la condicions d’aquest nou Acord, seguint l’esperit de diàleg social que sempre ha mogut AXA», ha manifestat la companyia en un comunicat.