Negociacions

Torrent adverteix al PSC que del seu suport als pressupostos en depenen 120 milions en ajudes industrials

  • La conselleria d’Empresa activa 17 milions d’euros per reemplaçar empreses del sector industrial que tanquin

Torrent adverteix al PSC que del seu suport als pressupostos en depenen 120 milions en ajudes industrials

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha mirat d’incrementar la pressió sobre el PSC perquè recolzi els nous pressupostos de la Generalitat per a aquest 2023. Del ‘sí’ dels socialistes depenen 120 milions en ajudes industrials i uns 220 milions en inversió addicional del seu departament, segons ha quantificat en declaracions als periodistes aquest dilluns. Això representa un increment pressupostari del 17,5%, fins a un total de 1.450 milions d’euros entre les diferents partides. «El país no pot esperar, la indústria catalana no pot esperar», ha afirmat el dirigent republicà.

Notícies relacionades

Torrent ha anunciat la posada en marxa de dues noves línies d’ajudes per valor total de 17 milions d’euros, finançades a compte del pressupost disponibles del sobrant de comptes passats. La idea és concedir transferències a empreses del sector industrial perquè no tanquin, així com subvencions a d’altres que adquireixin companyies que decideixin tancar. I, en cas d’aprovar-se uns nous pressupostos, aquestes dues línies s’ampliarien amb 20 milions addicionals.

L’import màxim per ajuda és de cinc milions d’euros i les empreses que pretenguin accedir a algun tipus d’aquestes ajudes hauran de garantir que un mínim del 25% dels seus proveïdors són locals i que contractaran part de la plantilla que l’empresa sortint deixa. Des del Departament que dirigeix Torrent no tenen una estimació de quants llocs de treball ajudarà a crear o retenir aquesta inversió anunciada.