Canvis en el Govern

Maria Sisternas, nova directora de l’Incasòl

És arquitecta de formació i substitueix Mercè Conesa al capdavant de l’empresa pública

Maria Sisternas, nova directora de l’Incasòl

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El Govern ha nomenat aquest dimarts la nova directora de l’Incasòl, l’empresa pública encarregada de la promoció de sòl per a activitat econòmica i construcció de vivenda protegida. Es tracta de Maria Sisternas (Barcelona, 1981), que és arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC) i té un màster en Disseny Urbà i Ciències Socials per la London School of Economics gràcies al programa de beques de la Fundación de Caja Madrid.

Sisternas substitueix Mercè Conesa al capdavant de l’empresa, que ha fitxat per Barcelona Global. Amb aquest nomenament per part de la Conselleria de Territori, cada vegada falten menys persones a rellevar de l’etapa anterior amb Junts, com per exemple el president del port de Barcelona, Damià Calvet, i la presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat, Marta Subirà.

Va treballar amb Vives a l’ajuntament

Notícies relacionades

La nova directora de l’Incasòl va iniciar la seva etapa professional amb el projecte guanyador per a 92 vivendes de protecció oficial a Loma del Colmenar, Ceuta, del concurs ‘Hacemos Ciudad – Proyecto Viva’, convocat per SEPES el 2006, amb Marta Oristrell. Més tard, va contribuir a redactar projectes estratègics en ciutats mediterrànies com a responsable de projectes de la xarxa de ciutats mediterrànies Medcités.

Entre el 2012 i el 2015 va exercir com a directora de projectes d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona junt amb el tinent d’alcalde Antoni Vives, període durant el qual va impulsar projectes de transformació de barris i d’espai públic amb els departaments de Projectes Urbans, de Participació ciutadana i de Prospectiva Urbana.