Complex controvertit

El conseller de Territori sobre el projecte de Hard Rock: «Fins que no tingui els informes favorables no pot seguir endavant»

Juli Fernàndez respon al grup parlamentari de Junts que treballen «de manera seriosa i exigent»

undefined34518008 vilaseca salou tarragona  30 6 2016   imagen virtual del  cr200929214415

undefined34518008 vilaseca salou tarragona 30 6 2016 imagen virtual del cr200929214415

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha assegurat aquest dimecres al Parlament que s’està treballant «de manera seriosa i exigent» en el projecte de Hard Rock al Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Salou i Vila-seca (Tarragonès), després que un informe sectorial de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural hagi obligat els responsables del Pla director urbanístic (PDU) a introduir alguns canvis i aclariments abans que s’aprovi definitivament. «Fins que no tingui els informes favorables no pot seguir endavant», ha conclòs.

Fernàndez ha respost així a una pregunta del diputat de Junts per Tarragona Joaquim Calatayud, que reclamava al Govern monocolor d’ERC que deixi de «dilatar» la iniciativa projectada junt amb Port Aventura. El diputat ha recordat que Hard Rock «podria generar 2.000 llocs de treball» i que serà beneficiós per a la indústria turística de Tarragona. «Junts aposta al 100% pel projecte; és una oportunitat única, perquè genera progrés», ha afegit.

Sense generar «incertesa»

El responsable de Territori, que fa un mes que està al càrrec, ja s’ha mostrat públicament a favor que la iniciativa del CRT tiri endavant, tot i que, perquè això sigui així, és imprescindible que tots els departaments consultats sobre el pla urbanístic reformulat donin el seu aval. «Estic convençut que no volen generar incertesa», ha respost el conseller al diputat, i ha criticat els dubtes que s’intuïen de la pregunta parlamentària de Junts sobre el convenciment d’ERC.

«Davant projectes tan grans i amb tants impactes hem de ser exigents. El Govern ho ha sigut i ho continuarà sent», ha dit Fernàndez, que ha advertit que cal «complir les normatives urbanístiques».

Una iniciativa que dura 10 anys

Notícies relacionades

La iniciativa empresarial fa 10 anys que està en tràmits i la compra dels terrenys a La Caixa per part del Govern ha patit nombroses ensopegades.

Les últimes consideracions de la Conselleria d’Acció Climàtica estan ara sobre la taula de Territori, que haurà de contestar, per exemple, sobre assumptes de mobilitat o corredors ambientals. Una vegada el departament de la consellera Teresa Jordà rebi les respostes, es donarà llum verda al PDU amb una nova demora en els terminis amb què Hard Rock havia planificat la seva inversió.