MEDI AMBIENT

Acció Climàtica esmena el pla urbanístic de BCN World

  • La conselleria determina que el pla urbanístic no compleix els requisits ambientals en connectivitat ecològica i no concreta les mesures de compensació ambiental

Acció Climàtica esmena el pla urbanístic de BCN World
1
Es llegeix en minuts
EFE

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un informe desfavorable sobre l’última versió del pla director urbanístic del macrocomplex d’oci i casinos BCN World, que es preveu aixecar entre Vila-seca i Salou, per no complir els requisits ambientals.

L’informe, que porta data del 13 de setembre i el contingut del qual ha avançat el diari ‘Ara’, és preceptiu per permetre que el projecte del complex pugui continuar la tramitació, per la qual cosa suposa un nou obstacle per a aquesta iniciativa urbanística i empresarial.

Negociacions

El Departament d’Acció Climàtica ha confirmat a l’agència Efe que el pla director urbanístic, en la seva última modificació, no compleix els requisits ambientals en dues qüestions: no garanteix la connectivitat ecològica i no concreta les mesures que cal prendre quant a la compensació ambiental.

Notícies relacionades

Després de l’informe, el departament que dirigeix Teresa Jordà i el nou equip de la Direcció General d’Urbanisme, que depèn de la Conselleria de Política Territorial, iniciaran les negociacions per introduir-hi els canvis necessaris, segons el departament.

«Estem convençuts que en aquests moments [després del canvi de responsables a Urbanisme arran de la crisi del Govern] serà més fàcil conversar i buscar la manera d’avançar. La voluntat és negociar després d’haver identificat els problemes», han assegurat les mateixes fonts.