Pla d’expansió
L’‘start-up’’ que presumeix d’estalviar 400 euros als contribuents a la Renda s’estrena a Amèrica
TaxDown tanca una altra ronda de finançament per 5,5 milions i dona entrada com a accionistes als fons Base10 i JME per iniciar ja la seva internacionalització, amb Llatinoamèrica com a objectiu | En un mes s’estrena a Mèxic

Amb la campanya de la Renda a punt de començar –arrenca en dues setmanes, el 6 d’abril–, la seu de la companyia, a només uns metres de la Puerta del Sol de Madrid, està més animada que mai. Durant els mesos en què els contribuents espanyols religiosament aniran presentant a Hisenda els seus comptes anuals, la plantilla es duplica (de 40 a 80 empleats de manera temporal) i l’activitat de l’empresa es torna frenètica.
L’‘start-up’ espanyola TaxDown va néixer fa tres anys de la mà de tres joves d’uns trenta anys amb experiència en consultoria i després d’haver passat per empreses de Silicon Valley: Enrique García (conseller delegat), Joaquín Fernández (director tecnològic) i Álvaro Falcones (director de producte).
Acabat d’arrencar el 2019 van llançar una plataforma digital per realitzar la declaració de la renda i optimitzar el seu resultat final buscant amb un algoritme propi totes les deduccions i bonificacions estatals i autonòmiques de les quals es pot beneficiar cada contribuent i que no apareixen per defecte a l’esborrany de l’Agència Tributària. La companyia presumeix d’estalviar de mitjana 400 euros als seus usuaris en el resultat final de la seva declaració.
Ronda de finançament
TaxDown va realitzar l’any passat gairebé 200.000 declaracions ‘online’ i l’objectiu per a la campanya de Renda que ara arrenca és arribar al milió de declaracions, i des de la companyia remarquen que veuen realment factible arribar a aquesta cota. Un procés de creixement que la companyia impulsarà gràcies a una nova injecció de capital acabada d’aconseguir.
El grup acaba de tancar una nova ronda de finançament per 5,5 milions d’euros, segons avança el conseller delegat Enrique García a ‘El Periódico de España’, diari del mateix grup, Prensa Ibérica, que aquest diari. L’operació serveix per donar entrada en l’accionariat al fons de Silicon Valley Base10, especialitzat en unicorns dels EUA i Llatinoamèrica, i al fons espanyol JME; i també als inversors Kartik Raghavan i Jeff Reynar.
Els nous socis controlaran prop d’un 20% de la companyia. S’hi sumen altres grans socis financers ja presents en el capital com Baldomero Falcones (expresident de FCC i Mastercard); els fundadors de l’‘start-up’ Jobandtalent, Juan Urdiales i Felipe Navío; els fons FJ Labs i Abac Nest, o l’inversor James Argalas. Els inversors que ja formaven part de l’accionariat concentren un 15% del capital, i els tres cofundadors i l’equip de la companyia mantenen el 65% restant.
Primera parada, Mèxic
La injecció de 5,5 milions ara aconseguida servirà per llançar la internacionalització del grup, amb Llatinoamèrica com a objectiu prioritari. TaxDown iniciarà a l’abril les seves activitats a Mèxic, però pretén ser només un primer pas. «L’ambició és ser líders a tots els mercats de Llatinoamèrica, fins i tot també entre el segment de clients llatins dels Estats Units», explica Enrique García. «El pla és anar obrint en un o dos països llatinoamericans cada any».
La ronda de finançament també servirà per introduir millor el producte ja operatiu a Espanya. De cara a la pròxima declaració de la Renda, TaxDown ha introduït un nou mòdul específic per tributar per les inversions en criptomonedes (que no apareixen directament en la informació fiscal de l’Agència Tributària) i un altre per a treballadors autònoms.
El següent pas a mitjà termini cap a l’evolució del producte passa per no quedar-se només en l’elaboració de les declaracions de la renda i llançar-se «per oferir assessorament financer automatitzat durant tot l’any, perquè els usuaris prenguin les millors decisions amb consells precisos i personalitzats durant tot l’exercici fiscal per optimitzar la seva tributació», apunta el conseller delegat.
De moment, TaxDown només ofereix tres serveis diferenciats per a la realització de les declaracions de la renda amb preus de 35, 45 i 75 euros en funció de la immediatesa del contacte amb un assessor personalitzat i de l’amplitud de les prestacions. En tots els casos, la plataforma presenta la declaració a Hisenda de part del contribuent i s’ofereix l’optimització del resultat via algoritme en funció de la perfil de cada usuari. Aquest any TaxDown pretén avançar-se a l’Agència Tributària i donarà als usuaris la possibilitat de fer la seva declaració des de la setmana vinent, sense esperar que arrenqui oficialment la campanya de la Renda.
- Alerta Fernando Simón demana preparar-se per al pitjor: "Cada vegada seran més freqüents"
- 1.617 dies de suspensió de funcions Sanció de quatre anys sense sou ni feina al policia de Badalona que va robar sobres de pernil de 25 euros en un Mercadona
- El 30 de maig Jordi Vilà obre un restaurant en un hotel de luxe de la Costa Brava
- Alimentació El nutricionista Pablo Ojeda desvela la fórmula per acabar amb la inflor abdominal: "Importa més del que creus"
- Motociclisme Un veloç Àlex Márquez s’apropia de la MotoGP a Silverstone
- BARCELONEJANT Una penya gastro amb dos premiats
- MEMÒRIA Una llamborda daurada per a Joan Riba
- Habitatge Collboni impulsarà la conversió d’edificis d’oficines en pisos
- Protecció al menor A catalunya Trenta nens tutelats s’han escapat més de dos dies aquest mes
- OCI NOCTURN ‘Boomers’ vetats a la discoteca