Resultats

Tesla incrementa els beneficis nets gairebé un 400% durant el tercer trimestre

  • La firma va registrar uns guanys de 1.618 milions de dòlars, que atribueix al creixement en les entregues de vehicles

A Tesla supercharger is shown at a charging station in Santa Clarita, California, U.S. October 2, 2019.    REUTERS/Mike Blake

A Tesla supercharger is shown at a charging station in Santa Clarita, California, U.S. October 2, 2019. REUTERS/Mike Blake / MIKE BLAKE (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Álex Soler
Álex Soler

Periodista

Especialista en motor, mobilitat elèctrica i indústria de l'automòbil

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els beneficis nets de Tesla van augmentar un 389% durant el tercer trimestre de l’any a 1.618 milions de dòlars, cosa que situa la xifra en 3.198 milions de dòlars els nou primers mesos del 2021, segons va informar el fabricant de vehicles elèctrics aquest dimecres. L’empresa va tenir uns ingressos rècord de 13.757 milions de dòlars durant el tercer trimestre, malgrat la crisi de semiconductors que afecta la resta de fabricants d’automòbils del món i que ha provocat la caiguda de la producció i dels beneficis. Tesla va atribuir l’augment dels ingressos a un nombre més elevat d’entregues de vehicles, així com al «creixement d’altres parts del negoci».

La companyia va generar durant el tercer trimestre 894 milions de dòlars del seu negoci de generació i emmagatzematge d’energia. Des de començament d’any, aquest concepte ha suposat per a Tesla 2.738 milions de dòlars d’ingressos. L’augment dels ingressos també es va produir malgrat que el preu mitjà de venda de vehicles va caure un 6% durant el tercer trimestre per la «reducció de la mescla del Model S i el Model X» a causa de la renovació dels models. En el tercer trimestre, Tesla va produir 8.941 unitats dels Model S i X, i 228.882 dels Model 3 i Y. En total la companyia va produir 237.882 vehicles, un 64% més que durant el tercer trimestre del 2020. Les entregues van ser un 73% superiors a les de fa un any: 9.275 d’unitats dels Model S i X i 232.025 dels Model 3 i Y.

Notícies relacionades

Tesla va assenyalar que el resultat brut d’explotació (ebitda) ajustat va ser de 3.203 milions de dòlars en el tercer trimestre, un 77% més que fa un any. La companyia va aconseguir un marge d’operació del 14,6%, que supera la guia a mitjà termini que la mateixa Tesla havia establert. Tot i que Tesla va reconèixer que l’escassetat de xips i els problemes logístics han afectat la producció, va apuntar que «la cadena de subministrament, i els equips d’enginyeria i producció han afrontat aquests desafiaments globals amb un enginy, una agilitat i una flexibilitat que no tenen precedents al sector de l’automòbil».

Al final del tercer trimestre, la companyia mantenia un efectiu i equivalents per valor de 16.065 milions de dòlars, un 11% més que fa un any.

Temes:

Tesla