iniciatives

Foment crea un 'think tank' per repensar la Barcelona post-Covid

La patronal constitueix la Societat Barcelonesa d'Estudis Econòmics i Socials a partir de l'antiga Societat d'Estudis Econòmics

L'objectiu de la nova entitat, dirigida per Fèlix Riera, és rellançar el rol de la capital catalana com a «gran metròpolis mediterrània, europea i hispànica»

zentauroepp54039007 bcn foment200708173027

zentauroepp54039007 bcn foment200708173027

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Repensar Barcelona i la seva relació amb la resta de Catalunya, Espanya i Europa. Aquest és l’objectiu de la Societat Barcelonesa d’Estudis Econòmics i Socials, creada per Foment de Treball a partir de la refundació de la Societat d’Estudis Econòmics. Es tracta d’incidir en el debat sobre el futur de la ciutat com a metròpolis «mediterrània, europea i hispànica» per superar els efectes de la crisi provocada per la Covid-19.

El director d’aquesta entitat serà Fèlix Riera, editor i exdirector de Catalunya Ràdio, que des de l’inici ha col·laborat en la creació d’aquest projecte. La Societat d’Estudis Econòmics va ser fundada el 1907 per Guillem Graell i Moles, que llavors era secretari general de Foment. Es tractava llavors de tenir un instrument d’estudi i de pensament al si de l’organització empresarial.

Aprofitant aquesta base, s’ha constituït la nova societat, centrada en Barcelona i la seva metròpolis i tots els aspectes socials, econòmics, urbanístics, culturals i internacionals relacionats amb aquesta àrea. D’aquesta forma, Foment manté el seu objectiu de participar al màxim i realitzar les seves aportacions en tots els debats econòmics i socials.  

Institut d’Estudis Estratègics

Dins d’aquesta reorganització empresa per la patronal presidida per Josep Sánchez Lllibre, a part queda l’Institut d’Estudis Estratègics, batejat com ‘think tank’ de Foment, per a qüestions d’àmbit més general, que està dirigit per Jordi Alberich. Aquesta organització ja va plantejar al seu dia noves alces del salari mínim i una renda bàsica. També va proposar, en ple confinament a l’abril passat, iniciar el debat sobre la reconstrucció per a l’etapa post-Covid 

La nova Societat Barcelonesa d’Estudis Econòmics i Socials enfocarà la seva estratègia a «treballar la idea de Barcelona com a gran metròpolis mediterrània, europea i hispànica». Una de les metes és «ajudar a millorar la relació de Barcelona amb Catalunya, Espanya i Europa», insisteixen des de Foment.

Notícies relacionades

Segons el parer de la patronal catalana, a causa de la crisi provocada per la Covid-19, el futur de Barcelona com a capital global  «necessita repensar-se». «El diàleg i la col·laboració publico-privada» resulten imprescindibles en aquest context, asseguren.