LA GESTIÓ DE LA PANDÈMIA

L'FMI recolza els confinaments com a via per a una recuperació econòmica ràpida

Defensa que els tancaments siguin «prou estrictes per frenar les infeccions», ja que un grau alt de contagis pot causar «efectes fortament perjudicials»

Un agente de la Policía Nacional en un control policial durante el día en el que entran en vigor las medidas de restricción de la movilidad en la ciudad de León, Castilla y León (España) a 7 de octubre de 2020. Las medidas afectan a la movilidad para salir y entrar en León y buscan frenar los contagios por Covid-19, ya que el municipio se encuentra con elevados datos de Incidencia Acumulada.

Un agente de la Policía Nacional en un control policial durante el día en el que entran en vigor las medidas de restricción de la movilidad en la ciudad de León, Castilla y León (España) a 7 de octubre de 2020. Las medidas afectan a la movilidad para salir y entrar en León y buscan frenar los contagios por Covid-19, ya que el municipio se encuentra con elevados datos de Incidencia Acumulada. / Secundino Pérez (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Fons Monetari Internacional (FMI) va determinar aquest dijous que l’efectivitat dels confinaments  a nivell global per reduir els contagis suposa que aquestes mesures són capaces de millorar les circumstàncies cap a una recuperació econòmica «més ràpida» a tot el món. 

«L’efectivitat dels confinaments per reduir les infeccions suggereix que els bloquejos poden aplanar el camí cap a una recuperació econòmica més ràpida si aconsegueixen contenir l’epidèmia i, per tant, limitar el distanciament social, han apuntat diversos experts de l’FMI en un dels capítols de l’‘Informe de Previsions Econòmiques Globals (WEO)’ que es publicarà sencer el pròxim 13 d’octubre. 

D’aquesta manera, l’FMI es pronuncia sobre un debat clau en la gestió de la pandèmia i que al·ludeix als confinaments, qüestionats pels sectors econòmics. Així, l’FMI ha argumentat que els costos actuals dels confinaments «es podrien compensar amb un creixement a mitjà termini», la qual cosa possiblement conduiria a resultats positius generals sobre l’economia mundial. 

Distanciament social

Per millorar el rendiment econòmic a curt termini durant les etapes de confinament, l’FMI recomana als seus països membres que potenciïn polítiques per protegir el distanciament social i fer que el lloc de treball sigui més segur, per exemple, promovent pagaments sense contacte amb els clients. 

Així mateix, aconsellen una inversió pública més gran en sectors tecnològics estratègics i millorar les xarxes de connectivitat a Internet per estimular treballar des de casa

Notícies relacionades

En la seva anàlisi, l’FMI defensa també que els tancaments siguin «prou estrictes per frenar les infeccions», ja que un grau alt de contagis pot causar «efectes fortament perjudicials» sobre l’economia de cada país. Per aquesta raó, demanen a les autoritats estatals que «vagin amb compte» amb eliminar aquestes mesures «massa ràpid». 

L’estudi, anomenat ‘El Gran Tancament: dissecció dels efectes econòmics’, forma part d’una sèrie de capítols que l’FMI està publicant aquesta setmana.  La publicació d’aquest capítol és prèvia a l’inici de l’Assemblea Anual conjunta de l’FMI i el Banc Mundial (BM), que se celebrarà del 12 al 18 d’octubre, aquest any de manera completament virtual per l’impacte de la pandèmia.