90.000 llocs de treball en joc

L'oci nocturn s'enclou en locals per demanar ampliar els ertos

Empresaris i treballadors de bars musicals i discoteques de tot Espanya miren d'evitar la fallida de més de 17.000 negocis del sector

Sota l'eslògan 'Insomni: Ens heu tret el son', la protesta començarà a les 19.00 hores, amb la tancada del personal que conforma les plantilles

zentauroepp53832660 carpe diem200722124534

zentauroepp53832660 carpe diem200722124534

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Empresaris i treballadors de l’oci nocturn es tancaran aquest dimecres als seus locals per reclamar l’ampliació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ertos) i evitar la fallida de més de 17.000 empreses del sector i la destrucció de 90.000 llocs de treball, segons ha informat la Federació Nacional d’Empresaris d’Oci i Espectacles (Espanya de Nit).

Així, amb el recolzament de la plataforma #somosocionocturno, es tancaran amb les seves plantilles en centenars de bars musicals i discoteques de tot Espanya.

«L’objectiu no és cap altre que de denunciar la pèssima gestió política del Govern d’Espanya sobre els l’ampliació dels ertos i la seva resistència a abordar un Pla de Rescat per garantir la supervivència econòmica de les pimes, els treballadors i l’economia d’un sector durament i injustament castigat amb el tancament de la seva activitat», ha assenyalat la federació.

Segons dades que maneja la patronal Espanya de Nit, en l’actualitat, el 24,95% dels locals ja han tancat (un total de 6.237), i d’ara a finals d’any, els empresaris estimen que es poden destruir 90.000 llocs de treball i arruïnar el 69,29% de les pimes del sector de l’oci i els espectacles (17.322 del total de les 25.000 empreses que existien quan va començar la crisi del coronavirus).

«Ens enfrontem a un compte enrere amb les posicions negociadores enquistades que impedeixen a les empreses prendre decisions i debiliten i agreugen, de manera innecessària, la situació de les pimes i la inquietud dels treballadors», ha denunciat el president d’Espanya de Nit, Ramon Mas.

De fet, ha insistit que, a falta de pocs dies perquè finalitzi el termini de la vigència dels ertos, l’oci, l’hostaleria i els espectacles continuen sense tenir clares les condicions de l’ampliació ni quin tipus d’empreses dins del sector es beneficiaran i quines en quedaran desprotegides.

En aquest sentit, tenint en compte que el 88,7% de les pimes de l’oci i els espectacles estan tancats, el 69,2% tenen els seus treballadors en un erto i que l’activitat hotelera té rendiments inferiors al 50%, Espanya de Nit ha sol·licitat concreció i claredat i ha reclamat el 100% de les prestacions socials per als treballadors i un 100% de les bonificacions de les cotitzacions socials per a les empreses.

L’acte de protesta, que se celebrarà sota les més estrictes mesures de seguretat i precaució sanitària i amb eslògan «Insomni: Ens heu tret el son», començarà a les 19.00 hores, amb la tancada del personal que conforma les plantilles: discjòqueis, cambrers i cambreres, relacions públiques, animadors i animadores, directors, i directores de sala, entre d’altres.

A més, es desenvoluparà una intensa campanya en xarxes socials a què arribi la màxima viralitat possible i que permeti mostrar la situació de les pimes. A més, la protesta vol marcar una nova fita dins de les mobilitzacions col·lectives dels diferents sectors relacionats amb l’oci, la cultura, els espectacles i la música, que s’estan realitzant, durant les últimes setmanes, per denunciar una situació «insostenible».

Notícies relacionades

«No podem quedar-nos de braços plegats i les organitzacions empresarials de l’oci, l’hostaleria i la cultura ens hem de plantar davant les diferents maniobres del Govern d’Espanya, que pretenen realitzar una negociació avantatgista que porti la situació extrema a l’últim minut, per forçar l’acord al marge de qualsevol posició negociadora assenyada i rigorosa», remarca Mas.