Retards mitjans de 30 minuts

Vueling, l'aerolínia més impuntual als aeroports britànics el 2018

Per contra, Cathay Pacific Airways va ser l'aerolínia més puntual de l'any passat

vueling-foto

vueling-foto

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’aerolínia espanyola de baix cost Vueling –part del grup International Airlines Group (IAG)– va ser el 2018 la més impuntual entre les principals companyies dels aeroports del Regne Unit, segons dades d’una investigació divulgada aquest dilluns.

D’acord amb una anàlisi realitzada per l’agència de notícies britànica Press Association a partir de dades obtingudes per l’Autoritat d’Aviació Civil (CAA), les sortides dels vols de Vueling en aeròdroms d’aquest país es van retardar de mitjana 31 minuts l’any passat. 

En segon lloc, Thomas Cook Airlines va ocupar el segon lloc en impuntualitat, amb retards de 24 minuts a les sortides, seguida de Wizz Air –amb una mitjana de 23 minuts de dilació en els seus enlairaments–.

Norwegian Air UK, subsidiària britànica de Norwegian Air Shuttle, que opera serveis transatlàntics des de l’aeroport de Gatwick, va incórrer en demores d’uns 22 minuts, igual que Eurowings.

Per contra, Cathay Pacific Airways va ser l’aerolínia més puntual de l’any passat, amb enlairaments tot just 8 minuts després com a mitjana de l’hora fixada de sortida. 

Aquesta classificació ha tingut en compte el rendiment de 43 aerolínies i més de 2.000 vols d’aeroports britànics el 2018.

Afectacions per les vagues

Vueling opera serveis a diversos aeroports d’aquest país, com ara Heathrow, Gatwick, Edimburg i Birmingham.

Un portaveu d’aquesta companyia va indicar que l’empresa es va veure "enormement afectada" per la vaga de controladors aeris francesos que es va portar a terme l’estiu passat en aquest país. 

"Hi va haver 22 dies de vaga a Marsella l’estiu passat, durant els quals els vols de Vueling amb procedència i destinació Barcelona i el Regne Unit no van poder volar directament per França, sinó pel sud dels Pirineus i sobre l’Atlàntic abans de tornar al Regne Unit", va explicar aquesta font. 

Notícies relacionades

Si bé el portaveu va admetre que totes les aerolínies es van veure afectades per aquesta mesura, la ubicació de la base central d’operacions de Vueling a Barcelona, tan propera a Marsella, va fer que aquesta companyia se’n veiés "particularment" ressentida

Va afegir que l’aerolínia ha adoptat mesures a fi de mitigar l’impacte de nous problemes en el futur, com la designació de 10 aparells que estaran disponibles per poder operar vols durant períodes d’alteracions. 

Temes:

Vueling