Relleu

Marta Álvarez serà, a partir d'avui, presidenta d'El Corte Inglés

El grup tornarà a tenir dos consellers delegats: Jesús Nuño de la Rosa, que deixa la presidència, i Víctor del Pozo

zentauroepp49012749 marta alvarez190710141357

zentauroepp49012749 marta alvarez190710141357

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Marta Álvarez serà, a partir d’avui, la nova presidentad’El Corte Inglés. La seva designació ha de ser aprovada avui pelconsell d’administració i ratificada posteriorment per la junta d’accionistes el mes que ve.

Amb aquest nomenament, la companyia consolida el seu caràcter d’empresa familiar. Marta Álvarez, filla del president del grup, mort el 2014, Isidoro Álvarez, serà presidenta no executiva. RellevaràJesús Nuño de la Rosa, que tornarà a ser un dels dos consellers delegats del grup, al capdavant de les divisions de viatges, assegurances i financera. Víctor del Pozo seguirà al capdavant de l’àrea dels grans magatzems. 

La consolidació de la família com a representant del negoci es consolidarà quan la germana de Marta Álvarez, Cristina, passi de la vicepresidència a la presidència de la Fundació Ramón Areces, que té el 37,79% del capital del grup; en substitució de Florencio Lasaga, un "directiu de la casa de tota la vida". Aquesta és una decisió que correspon al consell de la fundació, però sembla que compta també amb el màxim consens.

Marta Álvarez compta amb prou suports perquè se la ratifiqui com a presidenta no executiva en representació de la propietat. El canvi es produirà poc més d’un any després que el consell d’administració cessés Dimas Gimeno, cosí de la futura presidenta; i anomenés president executiu Jesús Nuño de la Rosa, que tornarà a ser conseller delegat i responsable dels negocis de viatges, assegurances i la financera que el grup té amb Banco Santander.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, la companyia tornarà a l’esquema d’octubre del 2017, amb presidència no executiva per part de Gimeno i dos consellers delegats. Un era Nuño de la Rosa i el segon, Víctor del Pozo, que porta el negoci de distribució i grans magatzems, que suposa un 70% dels ingressos del grup.

Accionariat

Després de la Fundació Ramón Areces (37,79%), els altres accionistes principals de la cadena són IASA (tenedora de la participació del 22,18 % d’Isidoro Álvarez i de la qual les germanes Álvarez tenen el 69% i la família Gimeno, el 31%), Primefin (que aglutina el 10% que posseeix el xeic Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani) i les societats d’altres hereus de les famílies fundadores Corporació Ceslar (9 %) i Cartera Mancor (7%).