empreses

Carlyle comprarà al fons Mubadala entre el 30% i el 40% de Cepsa

L'operació valora la companyia en 12.000 milions de dòlars

Una gasolinera Cepsa a Mollet del Vallès.

Una gasolinera Cepsa a Mollet del Vallès. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts

El fons sobirà d’Abu Dhabi, propietari de la petroliera espanyola Cepsa, ha arribat a un acord amb The Carlyle Group per a la venda d’entre el 30% i el 40% de Cepsa. L’operació valora l’empresa en 12.000 milions de dòlars (10.688 milions d’euros), per això la transacció entre les empreses se situaria en l’entorn d’entre els 3.600 i 4.800 milions de dòlars, és a dir, entre 3.206 i 4.275 milions d’euros, segons va informar aquest dilluns la companyia.

Segons precisa Carlyle en un comunicat, la transacció està subjecta a l’aprovació dels reguladors i s’espera tancar l’acord cap a finals del 2019. I serà llavors quan es confirmaran les participacions finals de les dues parts. No obstant, Mubadala continuarà sent l’accionista majoritari de Cepsa. El capital per a aquesta inversió provindrà de Carlyle International Energy Partners I i II, Carlyle Partners VII, Carlyle Europe Partners V i d’un grup de coinversors, va indicar la firma.

"Estem encantats d’haver arribat a aquest acord amb Carlyle i d’associar-nos-hi com a accionistes de Cepsa. Carlyle és un sòlid i respectat inversor amb àmplia experiència i importants actius sota gestió al sector energètic global", ha destacat el conseller delegat de Mubadala, Musabbeh Al Kaabi. 

Notícies relacionades

Per la seva part, el director de Carlyle International Energy Partners, Marcel Van Poecke, va ressaltar l’experiència de la companyia al sector energètic: "Esperem construir amb Cepsa un camí de creixement per al benefici dels clients, proveïdors i empleats", va afegir.   

Cepsa és una empresa espanyola que opera a més de 20 països, incloent les reserves d’Umm Lulu i SARB a Abu Dhabi. A més, Cepsa és també productor de petroli a Algèria i opera a l’Amèrica Central i del Sud, així com el Sud-est Asiàtic.

Temes:

CEPSA Empreses