Conflicte laboral

Desconvocades les aturades del maig a les autopistes d¿Abertis

CCOO i USOC han desconvocat les aturades del mes de maig, no les de juny, després d¿assolir un preacord amb l¿empresa de nou conveni col·lectiu

abertis

abertis

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Els sindicats CCOO USOC han desconvocat les aturades parcials convocades durant el mes de maig a les autopistes gestionades per Abertis. No obstant això, la vaga, convocada per a les tardes dels divendres i els dies del cap de setmana de l’11 de maig al 24 de juny, no ha estat desconvocada per al mes de juny. El motiu de la desconvocatòria és que CCOO ha assolit un preacord amb Abertis i la desconvocatòria definitiva queda en espera que, abans del 30 de maig, les assemblees de treballadors ratifiquin la proposta.

Si bé la vaga estava convocada per CCOO, el sindicat amb més representació entre els 1.700 treballadors de les autopistes gestionades per Abertis, i USOC, amb una representació minoritària, aquest segon ha decidit no firmar el preacord de nou conveni col·lectiu, segons han transmès fonts del sindicat.  

Els representants dels treballadors van cridar a la mobilització per pressionar l’empresa i així aconseguir un acord per a un nou conveni col·lectiudesprés de mesos de negociacions estancades. "En aquest preacord hem aconseguit millores tant salarials com de drets per a una millor conciliació familiar. És raonablement satisfactori", ha comentat el secretari d’acció sindical de CCOO a Abertis, Iván Orpella.

Les condicions contemplades al preacord contemplen una durada de conveni de tres anys, amb una clàusula d’ocupació, és a dir, que l’empresa es compromet a no realitzar retallades de personal. També inclou increments salarials d’un 1,3% i una bonificació de 600 euros per al 2017, una actualització a nivells de l’IPC per als anys 2018 i 2019 i una revalorització al 95% de l’IPC el 2020, compensada amb complements salarials.

Notícies relacionades

Les millores en la conciliació entre vida laboral i familiar, un dels punts calents de la negociació, segons Orpella, s’han tancat amb menys flexibilitat horària, és a dir, més capacitat de planificació per als treballadors i menys capacitat per a l’empresa de modificacar horaris amb poca antelació, així com més dies festius en dates assenyalades, com estiu, per agafar vacances.

La vaga estava plantejada en forma d’aturades parcials tots els caps de setmana des de l’11 de maig fins al 24 de juny. Els divendres de 18 a 20 h. Els dissabtes de 12 a 14 hores i els diumenges de 19 a 21 hores i de 22 a 24 hores.