CAP DE SETMANA

Els sindicats convoquen vaga a les autopistes d'Abertis al maig i al juny

CCOO i USOC insten que s'aixequin les barreres per evitar problemes de mobilitat

abertis

abertis

1
Es llegeix en minuts

Els sindicats CCOO i USOC han convocat aturades parcials a tots els centres de feina de les empreses que integren Abertis Autopistas durant els mesos de maig i juny davant de la "falta d'avenços" en la negociació del conveni col·lectiu.

La convocatòria suposarà problemes de servei a les autopistes els caps de setmana afectats. Els sindicats reclamen que a les hores de vaga s'aixequin les barreres dels peatges per evitar problemes de mobilitat ja que "el cobrament del peatge no és en cap cas un servei essencial per a la ciutadania" davant el "dret a la mobilitat". 

La convocatòria de vaga té per objectiu aconseguir un conveni consensuat per als 1.700 treballadors que integren la plantilla amb millores a les condicions laborals, especialment en l'àmbit econòmic i de la conciliació familiar, segons USOC. La negociació ha durat 18 mesos i davant de la falta d'acord, la direcció d'Abertis ha donat per finalitzades les reunions. La vaga es farà en forma d'aturades parcials tots els caps de setmana des de l'11 de maig fins al 24 de juny. Els divendres de sis a vuit de la tarda. Els dissabtes de dotze a dues de la tarda i els diumenges de set a nou del vespre i de deu a dotze de la nit. 

Les autopistes afectades

<span style="font-size: 1.6rem;">ACESA AP-7 de la Jonquera – Tarragona</span>

Notícies relacionades

El sindicat USOC defensa en aquesta negociació una clàusula d'ocupació que inclogui la subrogació en supòsits de final de concessió, millores en l'organització de la feina i mesures de flexibilitat laboral i assignació de torns, entre altres propostes.

CCOO destaca com una de les raons per convocar vaga el fet que a les retallades en el volum de les plantilles, que calculen en un 30%, les relacions laborals s'han degenerat cap a un model de servei basat en la subcontractació i els contractes a temps parcial. 

Temes:

Abertis