MWC 2019

El Mobile World Congress 2019 se celebrarà a Barcelona

La GSMA anunciarà aquesta tarda que la ciutat catalana acollirà la fira entre el 25 i el 28 de febrer

mobile2019

mobile2019

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

El Mobile World Congress (MWC) del 2019 se celebrarà a Barcelona. La GMSA anunciarà aquesta tarda, quan faci balanç de l'edició actual que el congrés repetirà a Barcelona l'any que ve, entre el 25 i el 28 de febrer. La GMSA ha anat amb molt de compte de no parlar sobre el futur de la fira per centrar-se en l'actual, però al congrés ha aparegut aquest dijous la primera imatge oficial que confirma la celebració de la pròxima edició de l'MWC a la capital catalana.

La GSMA té contracte amb Barcelona per celebrar la fira tecnològica fins a l'any 2023. Les tensions polítiques i els atemptats van crear preocupació en la GMSA sobre la cita d'aquest any, però mai es va posar en dubte el futur del congrés.

Malgrat tot, el clima polític d'aquest any (recepció al sopar del Rei) i els missatges llançats des d'alguns sectors van fer pensar que la GMSA podia tenir dubtes sobre el futur de la fira, encara que en la presentació del congrés d'aquest any (finals de gener) els directius ja van recordar que tenien contracte fins al 2023.

A la fira d'aquest any, encara no hi ha hagut declaracions ni imatges oficials que afirmessin que l'MWC del 2019 se celebraria a Barcelona. No obstant, aquest dijous, últim dia de la fira, ha aparegut la primera imatge: la que anuncia un esdeveniment de drons que se celebrarà al "Mobile World Congress Barcelona 2019”.

A més, diverses fonts confirmen que la fira es portarà a terme a Barcelona. Alguns expositors ja han firmat els contractes per tornar a tenir estand l'any que ve, mentre que empreses xineses ja han reservat centenars d'habitacions en hotels per a la pròxima edició. “No ens en anem d'aquí sense firmar el contracte de l'any que ve”, destacava el representant d'un estand aquest dijous.

Notícies relacionades

El primer dia de la fira, a més, els màxims executius de Telefónica, Jose María Álvarez-Pallete, i Vodafone Group, Vittorio Colao, van donar el seu suport a la ciutat com a seu de la fira.

La GSMA anunciarà aquesta tarda les xifres finals del congrés. La previsió era repetir el rècord aconseguit l'any passat de 108.000 visitants.