Badalona anuncia que congelarà l'IBI el 2017

L'equip de govern decideix contrarestar l'actualització de la base de l'impost

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'Ajuntament de Badalona ha anunciat que congelarà el rebut de l'IBI per al 2017. És la reacció als coeficients d'actualització dels valors cadastrals que el ministeri d'Hisenda va incloure al reial decret de mesures tributàries publicat al butlletí oficial de l'Estat (BOE).

Segons aquesta norma, aquests valors, que són la base sobre la qual s'aplica el tipus de l'IBI, haurien d'actualitzar-se el 4%, en ser Badalona un municipi en què la ponència de valors és de 1998. El consistori, governat per Guanyem Badalona (CUP i Podem) juntament amb ERC i Iniciativa, rebaixarà el tipus impositiu en un 4% "per garantir que el rebut quedarà congelat el 2017", ha assegurat el regidor de l'àmbit de Badalona Democràtica i tercer tinent d'alcalde, Josep Téllez.

Badalona és un dels 2.422 municipis que, al seu dia, van sol·licitar l'actualització d'aquests valors. Aquesta variable s'inclou habitualment als Pressupostos Generals de l'Estat a petició dels consistoris. Però en ser impossible aprovar els comptes públics dins d'aquest any, el Govern ha optat per fer-ho per la via del reial decret llei perquè els ajuntaments puguin aprovar les ordenances fiscals per al 2017.

SENSE TEMPS

Notícies relacionades

Téllez afirma que "l'Estat no ha anunciat amb temps suficient" aquesta i altres mesures de caràcter econòmic amb "efecte directe i molt important en la ciutadania". Agrega que "a la complicació d'oferir tots els serveis públics municipals complint lleis restrictives de l'Estat se li suma que aquest pren decisions importants a finals d'any, quan els ajuntaments ja han tancat les seves propostes en matèria fiscal".

Aquesta possible pujada de l'IBI, en tot cas, es deu a que la ponència cadastral de Badalona data de 1998. L'equip de govern recorda que va iniciar contactes amb la resta de grups municipals per redactar-ne una nova que eviti aquestes pujades, però "sense obtenir una resposta satisfactòria". És per això que es precisa "la necessària revisió cadastral de Badalona" i exigeix "responsabilitat a la resta de grups municipals per dur-lo a terme".

Temes:

Impostos IBI