AEROLÍNIES

Korean Air operarà la ruta Barcelona-Seül a partir del 2017

El destí asiàtic era un dels prioritaris per a l'aeroport de Barcelona-el Prat

korean

korean

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Barcelona sumarà a partir de l'abril del 2017 una nova connexió directa intercontinental. Serà a l'Àsia, concretament un dels mercats prioritaris per a la instal·lació, Corea del Sud (Seül), i ho farà gràcies a Korean Air.

L'aerolínia de bandera sud-coreana ha anunciat aquest dimecres l'obertura de la ruta Barcelona-Seül a partir de l'abril del 2017, que serà operada tres vegades per setmana. La companyia havia volat a Catalunya en els últims dos estius amb vols xàrter per verificar el mercat, i finalment ha decidit apostar per la ruta regular.

La firma utilitzarà el B777-200, amb capacitat per a 248 passatgers, per operar el destí.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha assegurat que s'ha treballat durant dos anys per aconseguir el vol, un treball conjunt d'Acció, Turisme, Aeroports de Catalunya i el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA). "Hi ha molta població catalana que té interessos econòmics, culturals o de país a Corea del Sud".

Notícies relacionades

El nou destí de Seül se sumarà a altres rutes intercontinentals ja anunciades que s'estrenaran el 2016. És el cas de San Francisco i Los Angeles (NorwegianSan Francisco i Los Angeles Norwegian, que també volarà a Nova York i Miami), Chicago (American Airlines)Chicago i Lima (LATAM Airlines). A més, Norwegian ultima el llançament de vols directes a més destins de Llatinoamèrica, especialment a l'Argentina i Xile.

Fundada el 1969, Korean Air té una flota de 158 avions. Actualment opera vols a 129 destins de 46 països, i el 2015 va registrar gairebé 25 milions de passatgers. Té 21.000 treballadors, i el seu 'hub' s'ubica a l'aeroport d'Inchon, a Seül.