OPERACIÓ IMMOBILIÀRIA a barcelona

La torre Deutsche Bank de BCN passa a mans del fons KKH

El nou propietari planeja convertir el cèntric immoble en un hotel de luxe

El grup també adquireix un edifici d'oficines de 8.000 metres quadrats

La torre Deutsche Bank, vista des del passeig de Gràcia.

La torre Deutsche Bank, vista des del passeig de Gràcia. / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS
BARCELONA

El grup inversor KKH Capital Group, amb seu a Luxemburg, fundat per Josep-Maria Farré (exsoci de Renta Corporación), ha aconseguit finalment el control de la torre Deutsche Bank, situada a la confluència de passeig de Gràcia amb Diagonal, a Barcelona. La torre era propietat de les famílies andorranes Reig, Ribes i Cerqueda des del 2002, quan la van adquirir per 80 milions d'euros. KKH ha constituït una societat conjunta amb la firma de serveis financers nord-americana Perella Weinberg Partners per portar a terme la inversió.

La joint venture, KKH Property Investors, compta amb un volum de 200 milions d'euros de fons propis i d'un capital per a inversió de 500 milions d'euros. Disposa de 250 milions per portar a terme el projecte del passeig de Gràcia, així com l'adquisició d'un edifici d'oficines de 8.000 metres quadrats situat a prop de la catedral de Barcelona, que es convertirà en un hotel de 100 habitacions.

La companyia va anunciar ahir que té previst realitzar «una inversió significativa» per transformar l'immoble del passeig de Gràcia en un hotel de cinc estrelles de gran luxe, amb una part de la superfície destinada a espai comercial. Manté converses amb quatre cadenes hoteleres, entre elles la canadenca Four Seasons, que ja formava part del projecte quan Emin Capital, el fons del resident a Andorra Jordi Badia, va anunciar la compra de l'edifici fa uns mesos.

L'operació no va arribar a materialitzar-se, malgrat haver estat anunciada a bombo i platerets. Badia és conegut en el sector immobiliari

-en què les subhastes acostumen a ser el procediment habitual de venda- pel fet de tancar operacions de compra amb preus elevats per evitar la competència i posteriorment buscar inversors que es facin càrrec del projecte. Fonts immobiliàries apunten que en aquest cas no ha pogut aportar inversors, de manera que els venedors van optar per buscar una altra alternativa per a l'edifici.

Notícies relacionades

UN ANY MÉS / L'immoble està parcialment ocupat pel despatx d'advocats Cuatrecasas, que té un contracte de lloguer fins al 2016, quan té previst traslladar-se a un edifici al barri tecnològic del 22@. Els nous propietaris han encarregat a l'estudi d'arquitectura de Carlos Ferrater el projecte de remodelació de la torre per convertir-la en hotel. Les obres duraran aproximadament un any a partir de la sortida dels actuals inquilins. L'immoble compta amb un cos de 20 pisos i un segon cos adjacent per al qual el grup té el projecte de crear «un concepte comercial emblemàtic» per a una gran marca internacional, aprofitant la sinergia de l'eix comercial del passeig de Gràcia, on s'ubiquen botigues de les principals marques de moda. La torre té 17.000 metres quadrats sobre rasant i és un dels pocs edificis d'altura de la zona, cosa que afegeix a la seva immillorable situació vistes panoràmiques de la ciutat.

KKH Capital Group compta amb l'experiència d'haver gestionat operacions immobiliàries per valor de 2.500 milions d'euros des de l'any 2.000. En l'equip fundador, a més a més de Farré, també hi participen Eduard Alié (Fergo Aisa) i Jordi Bono (Grupo Cenit).  Per la seva part, Perella Weinberg Partners proporciona serveis de gestió d'inversió. Compta amb un fons immobiliari per a Europa amb recursos de 1.300 milions d'euros.