DECLARACIONS D'ANTONIO BALMÓN

L'Ajuntament de Cornellà vol cedir terrenys públics per construir més vivendes socials

Aquest agost s'ha enderrocat l'històric cinema PISA del centre de la població, que es va cedir a una constructora privada

Imatge d’arxiu dels històrics cinemes PISA del centre de Cornellà, que van ser enderrocats el mes d’agost. / LAPREMSADELBAIX.ES

Imatge d’arxiu dels històrics cinemes PISA del centre de Cornellà, que van ser enderrocats el mes d’agost.
L’aspecte previst de la promoció de pisos que s’ubicarà als terrenys de l’antic PISA a Cornellà.

/

2
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

L'edifici de l'històric cinema PISA de Cornellà ja és història. Aquest agost es va enderrocar, una acció que els veïns esperaven des de feia sis anys, quan es va anunciar que l'Ajuntament havia venut els terrenys on s'ubicava a la constructora Set Habitatge, la qual va anunciar la seva voluntat de construir-hi 98 vivendes públiques i concertades -20 de protecció oficial- i una zona de 2.000 metres quadrats de zona verda.

L'acord incloïa que una part d'aquests terrenys seran per locals socials la gestió dels quals s'encarregarà l'Ajuntament. Els terrenys els havia adquirit el consistori el 2008 amb la intenció de construir-hi vivendes de lloguer social, però finalment va haver de vendre'ls a la constructora privada per uns cinc milions d'euros.

El gener de 2013, el col·lectiu Salvem el Pisa va entregar 5.500 signatures a l'Ajuntament de la localitat per frenar la demolició de l'espai després d'una intensa campanya a les xarxes socials, però les peticions van ser en va. Molts veïns de Cornellà es van mostrar en contra de la decisió municipal i apostaven per construir un parc en l'espai on hi havia el cinema.

Balmón: "No podem construir vivendes socials des de l'Ajuntament"

L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha emmarcat la decisió que es va prendre en aquell moment dins de l'aposta que fa el consistori de construir vivenda social i fomentar aquesta modalitat, de manera que permeti a les capes més desafavorides de la població aconseguir lloguers a un bon preu.

Balmón ha assegurat en declaracions a Ràdio Cornellà que els pressupostos municipals no permeten –per insuficients- construir directament promocions de pisos i que l'única opció del consistori és cedir terrenys a altres administracions o fer concursos públics amb terrenys de la seva propietat, com va ser el cas dels terrenys del PISA.

“En el fons, empreses públiques com ADIGSA en el seu moment o actualment INCASÒL serveixen per a això, per promoure la vivenda social. El que pot fer un Ajuntament és posar a disposició terrenys, si els té”, ha comentat Balmón en una entrevista a l'emissora municipal, al mateix temps que ha fet referència al treball concertat que l'Àrea Metropolitana de Barcelona pugui portar a terme en aquest sentit.

Els últims cinemes del centre de la ciutat

Els cinemes PISA van tancar les seves portes el novembre de 2012 després de 46 anys de funcionament, deixant el multicines del centre comercial Splau de la ciutat com a únic lloc on disfrutar del setè art en aquesta localitat del Baix Llobregat.

Notícies relacionades

Enrere quedaven noms mítics d'altres establiments comercials com el Cinema Bel, el Cine Titán, el Cine Club, el Cine Cornellá, el Cine Avinguda, el Cine Laia, el Cine Sandor o el Cine Edisón, entre d'altres.  

Més notícies de Cornellà