Un institut de Cornellà se suma a un programa d'FP dual de manteniment ferroviari

La iniciativa es durà a terme a tres centres catalans i està desenvolupat per FGC i el Departament d'Ensenyament

cornell

cornell

1
Es llegeix en minuts
MIREIA BIEL / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Els alumnes de cicles formatius de grau superior de mecatrónica industrial de l'institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat s'incorporaran el curs que ve al programa d'FP dual de manteniment ferroviari desenvolupat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i el Departament d’Ensenyament.

La col·laboració entre el Departament i FGC permetrà participar en la formació de futurs professionals i facilitarà l'adaptació dels processos formatius a les necessitats del mercat laboral, a més d'acostar la formació professional que s'imparteix als centres educatius a la realitat de les empreses.

Els estudiants que cursin aquests cicles en modalitat dual estaran en contacte amb la cultura i la tecnologia de l'empresa i coneixeran els processos de manteniment de les especialitats ferroviàries relacionades amb els estudis. L'alumnat que finalitzi aquest itinerari formatiu obtindrà, a més del títol d'FP corresponent, un diploma del projecte formatiu desenvolupat.

"TREBALLAR AMB ELS MILLORS"

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, va assegurar que Catalunya "té moltes coses a dir en matèria ferroviària" i que aquests nous estudiants permetran completar l'actitud i aptitud que ja es dóna a l'operadora pública. "Necessitem tenir els millors elements per donar als ciutadans el millor servei".

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va valorar que la firma del conveni "posa en relleu la importància que aquest país dóna a la formació professional". A Catalunya, "el 40% dels alumnes que acaben secundària fan batxillerat o un cicle superior, com és el cas de la formació dual que es portarà a terme a FGC", va explicar. El pas següent serà desplegar la llei d'FP que integra la formació inicial i l'ocupacional.

La formació professional dual permet als alumnes rebre formació al centre docent i a l'empresa, i suposa una estada retribuïda de l'alumne que permet l'aprenentatge de la professió en un context real de treball.

En aquest curs escolar, també s'incorporaran alumnes en modalitat dual als cicles formatius de grau superior de sistemes electrotècnics i automatitzats a l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i de sistemes de telecomunicacions i informàtics a l'institut Leonardo da Vinci de Sant Cugat del Vallès.

Notícies relacionades

Més notícies de Cornellà