NOTÍCIA FALSA

Un premiat nega que la Casa Reial esborrés el llaç groc de les fotos

El matemàtic Xavier Ros-Oton afirma que es va posar el llaç només per pujar a l'escenari

El conseller Puigneró dona pàbul a la falsa notícia que la Casa Reial l'eliminés al seu material gràfic

zentauroepp50753574 el matem tico xavier ros oton recibi  con el lazo amarillo e191105115442

zentauroepp50753574 el matem tico xavier ros oton recibi con el lazo amarillo e191105115442

1
Es llegeix en minuts
Michele Catanzaro

Xavier Ros-Oton, el matemàtic que portava un llaç groc a la solapa quan va recollir aquest dilluns el premi Princesa de Girona d’investigació, ha negat a EL PERIÓDICO que la Casa Reial esborrés aquest símbol de les seves fotos oficials, tal com ha sigut denunciat a les xarxes socials per comptes vinculats a l’independentisme. 

«Me’l vaig posar per pujar a l’escenari, no per al sopar de després amb els patrons de la fundació», aclareix Ros-Oton. L’investigador diu que no li consta cap manipulació de les imatges. «Tothom va ser molt amable i correcte amb mi», ha assenyalat. 

Aquesta falsa notícia es va difondre arran dels tuits de la Casa Reial, en els quals apareix Ros-Oton sense portar llaç, tot i que sí que l’hauria lluït abans a l’escenari.

El mateix conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques, Jordi Puigneró, va donar crèdit en el seu perfil de Twitter a la notícia falsa sobre aquesta suposada censura:

Notícies relacionades

Poc després, Puigneró va esborrar el seu missatge i va escriure una rectificació en el seu compte.

El premi Princesa de Girona reconeix trajectòries destacades de joves d’entre 16 i 35 anys. Ros-Oton, barceloní de 31 anys, el va rebre per les seves destacades aportacions en l’estudi de les equacions en derivades parcials.