De tast amb...

VIDEOCATA | Vd’O 3.16 Syrah-Sorra, un vi negre de l’Empordà «sedós»

  • Patxi Morón, sommelier del restaurant 2 de Vins (el Prat de Llobregat), tria aquest vi del celler Vinyes d’Olivardots per a la sèrie de tastos dirigida per Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Sovint no sabem quin vi triar en un restaurant o quina ampolla comprar en una botiga o supermercat. L’oferta és tan àmplia que resulta complicadíssim encertar a menys que sempre triïs el de sempre. Però si fas això et perdràs moltes coses joies. I si t’agrada descobrir, ¿què fas? ¿Vas a l’aventura i t’arrisques a fallar o acudeixes al consell d’un expert?

Si ets dels que confien en la saviesa aliena, ‘De tast amb...’ és el teu lloc. Aquesta secció de ‘Cata Mayor’, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i el grup Prensa Ibérica, al qual pertany aquest diari, acull les recomanacions de professionals del món del vi a través de videocates dirigides per Jordi Cotrina.

«Mínima intervenció» en celler

En aquesta ocasió, Patxi Morón, sommelier del restaurant 2 de Vins (el Prat de Llobregat), elegeix Vd’O 3.16 Syrah-Sorra, un vi negre de l’Empordà del celler Vinyes d’Olivardots del qual només s’han elaborat 750 ampolles. «M’agraden els monovarietals perquè el raïm es pot expressar totalment», explica. I aquest vi negre ho fa.

«És net a la vista i quan l’olorem expressa el syrah i la barrica, de 16 mesos. En boca és persistent i d’acidesa controlada. És sedós», descriu. L’expert recomana obrir-lo 30 minuts abans de consumir-lo perquè s’oxigeni i es puguin apreciar millor la seva aroma de pruna i gerd. «És del 2016 però es podria prendre d’aquí a tres o quatre anys perquè és un vi de guarda».

Notícies relacionades

Morón proposa maridar-lo «amb arrossos o alguna pasta cremosa i amb plats de cullera».

¿T’animes a tastar-lo?