Pla de diumenge

8 esmorzars ‘brunch’ molt originals a Barcelona

Si busques unes propostes diferents per alegrar el cap de setmana, aquestes són les nostres recomanacions

6 ‘brunchs’ de luxe en hotels de Barcelona

Els millors esmorzars per començar el dia amb energia

8 esmorzars ‘brunch’ molt originals a Barcelona

Hotel Monument

5
Es llegeix en minuts

Si preguntes al teu voltant quin és l’àpat setmanal favorit, segur que molts contestaran que l’esmorzar ‘brunch de diumenge. Un temps pausat, relaxat i sovint a força de menjar de caprici que s’ha convertit en ritual sagrat per a qui el practica habitualment. Si els locals dedicats a aquest tipus de gastronomia en el seu format tradicional ja són legió a Barcelona, també hi ha altres fórmules que van més enllà, amb un ambient especial o un menú original. Així que si vols alguna cosa més que uns tradicionals ous Benedict amb salmó, croissant, mimosa i ‘pancake’, anota aquestes recomanacions. 

Hotel Monument: bufet amb (moltes) estrelles

Els primers i tercers diumenges de cada mes són per als Yummy Sundays, al terrat de l’Hotel Monument (passeig de Gràcia, 75). Les vistes i l’esplèndida terrassa ja per si mateixos són un motiu de visita, però també l’original menú, en el qual predominen els gustos mediterranis combinats amb essencials de la cuina basca ideats pel 12 estrelles Michelin Martín Berasategui ‘himself’. El menú del ‘brunch’ inclou una variada selecció d’entrants en presentacions individuals i/o en gotet, i en lliure servei. Els segueix una part calenta amb una selecció dels clàssics bascos fets al moment i servits pensats per compartir (taco de tonyina amb espuma de marmitako, arròs de xipiró d’ham amb tallarines de calamar i allioli lleuger, bunyols de bacallà amb maionesa de ‘kimchi’ i costella de vaca amb pebrots de Padrón). Per acabar amb un toc dolç, el menú compta amb un bufet de pastissos individuals i gelats. 

L’Atelier: rebosteria dolça i salada

L’Atelier Barcelona (Viladomat, 140) és una pastisseria amb saló de te que ho fa tot bé. Des dels seus pastissos a creacions festives (els seus ‘panettones’ són un vici) i peces de xocolata. Però també tenen un original esmorzar que posa l’èmfasi en creacions dolces-salades creatives. S’elegeix entre una gofra fullada amb truita fumada i crema d’alvocat; un brioix farcit amb un ou escumat, pernil dolç, formatge brie; un ‘roll’ de stracciatella, mortadel·la i ‘tartufata’; un pa de patata i cibulet amb pastrami, formatge cheddar fos, maionesa de mostassa, cogombre adobat i canonges... Per acabar, un dels meravellosos dolços de la casa (per exemple, el croissant amb farcit). Més que rebé. 

Piñata: també ‘brunch’ mexicà

Piñata (Casanova, 19) és una autèntica cantina mexicana que els caps de setmana ha adaptat la carta pensant en el format ‘brunch’ i per compartir. I que bé que cauen els seus meravellosos còctels per acompanyar plats com CCCC, en especial els elaborats amb els centenars de mescals que tenen al local.


Veraz: barra lliure, gastronomia de nivell i ambient ‘cool’

Veraz, el restaurant situat a la planta baixa de l’Hotel The Barcelona Edition (Francesc Cambó, 14), acaba d’estrenar ‘brunch’ amb música en directe d’allò més ‘cool’. El menú inclou dos plats a elegir entre ous Benedict amb braó de porc, hamburguesa amb formatge, ‘shakshuka’ o hamburguesa vegana. Per als amants del dolç, també hi ha diverses opcions, com la ‘french toast’ amb gelat de vainilla, el pastís del dia casolà o la gofra de plàtan amb crema de cacauet i granola. I per rematar-ho, mimoses i cava il·limitat, i cafè d’especialitat Esperanza. 


Trópico: el més exòtic

A l’hora del ‘brunch’, ja fa anys que Trópico Raval (Marquès de Barberà, 24) ho peta. De fet, van ser dels primers quan va començar a créixer la febre per aquest format fa uns 10 anys. Ara desembarca també a l’Eixample (Balmes, 24) amb un local homònim on l’originalitat és en l’oferta d’ADN exòtica, que dona visibilitat a receptes com la ‘moqueca’ del Brasil, el ‘msemen’ magribí o la ‘cachapa’ de Veneçuela i plats d’accent crioll. Una manera de celebrar el diumenge viatjant d’una latitud a l’altra. 


Faire: la proposta ‘veggie’

A Faire (Girona, 81), el ‘brunch’ és vegetarià, amb deliciosos plats casolans elaborats amb productes locals frescos i ecològics. La seva proposta culinària barreja clàssics del ‘brunch’ amb especialitats internacionals, com el ‘shakshuka’ o els ous turcs. Però Faire va més enllà perquè és un establiment compromès amb el medi ambient tant a través dels seus processos (minvament zero, compostatge i reciclatge) com per una contribució que consisteix a plantar un arbre per cada servei fet. Fins a la data, ¡ja s’han plantat 24.000 arbres! Així, sí. 


Cecconi’s: tiberi a la italiana

Notícies relacionades

Al Soho Hotel de Barcelona, Cecconi’s (passeig de Colom, 20) és un restaurant italià que els diumenges es marca un autèntic festival que farà feliç qualsevol fanàtic de l’aquesta cuina mediterrània. Fa un interminable bufet d’especialitats del país de la bota que inclou des d’embotits i formatges diversos, fins a pizzes ‘al taglio’, receptes de pasta de tota índole i un apartat de postres que no es queda curt. Un autèntic tiberi amb un Bellini a la mà que alegra qualsevol diumenge. 


La Gringa: ‘surfin USA’

Barcelona també té ‘brunch’ californià. Es diu La Gringa (Lleialtat, 16) i és al Raval. La proposta és en receptes supercopioses, gens dietètiques i molt, molt desitjables. L’especialitat és el bocata de pollastre fregit amb patates fregides, burritos per esmorzar i els ‘pancakes’ a l’estil ianqui amb plàtan i xarop d’auró. I com mana la tradició a l’altre costat del bassal, el cafè de filtre és il·limitat.