Gustos clàssics

Bar Pimentel: tapes i cassoletes que ‘fan’ barri

Aquest local del Born, un dels epicentres turístics de Barcelona, proposa una cuina popular i genuïna, senzilla i assequible, amb receptes de tota la vida

MAPA | 18 bons restaurants oberts aquest any a Barcelona que hauries de visitar

Llista actualitzada dels últims tancaments de bons restaurants de BCN

Bar Pimentel: tapes i cassoletes que ‘fan’ barri

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Els barcelonins han d’aplaudir i fins i tot agrair que en un barri tan turístic com el del Born surtin projectes tan ‘made in BCN’ com ara Bar Pimentel. Llocs que ‘fan’ barri com aquest, que aposta per una cuina popular, senzilla, feta amb tapes i cassoletes de tota la vida. És repassar la carta i no trobar-hi una sola proposta que no et soni, que no entenguis de què va, que no hagis tastat alguna vegada en la vida. I els guiris també haurien d’alegrar-se de topar amb un lloc on se serveix un menjar tan genuí.

Bar Pimentel

Carders, 11. Barcelona

Telèfon: 681.903.684

Preu mitjà (sense vi): 20-25 €

@elbarpimentel

Després de creuar la porta de vidre, una barra i unes taules altes donen la benvinguda a un espai amb parets de pedra i grans finestrals que es mou entre l’aspecte rústic i el casolà, i que té un racó més recollit després del passadís del fons on poder asseure’s amb més comoditat a tastar de tot i més, perquè la carta és llargueta i compta també amb suggeriments. Tot això, ben acompanyat per un interessant catàleg de vins, alguns d’aquests a copes, pensats per combinar amb cada plat, i per un fil musical que et torna als 80 i als 90.

Notícies relacionades

Vegem-ho: el salmorejo sedós; les croquetes de gambes coronades per una reducció del cap del mateix animal que hi dona un extra de gust; la coca d’escalivada i sardina fumada, calentona i de gust suau; l’excels, tendre i picant calamar a la planxa amb all, julivert i ‘kimchi’, i les cassoletes antidieta, com l’ou escumat amb parmentier de patata, rosta de Sòria i rossinyols, i les mandonguilles de carn de porc amb sípia cuinades al moment en tot just tres minuts per aconseguir un punt melós. De postres, un sorprenent i addictiu ‘cheese cake’ de mel i mató amb nous ratllades per sobre.

Estimats barcelonins, encara hi ha esperança. Estimats guiris, ‘this is Barcelona’.