Destinació gastronòmica

12 bons restaurants de Sant Antoni que mereixen una visita (2)

12 bons restaurants de Sant Antoni que mereixen una visita (2)

Laura Guerrero

5
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Sant Antoni s’ha erigit en un dels barris més gastronòmics de Barcelona, potser el que més. La proximitat del mercat, reformat no fa tant, i l’ambient popular dels carrers, reforçat per una superilla, el converteixen en el lloc ideal al qual anar a dinar o sopar. Per això l’oferta de restaurants és una de les més potents i variades de la ciutat. Aquí et proposem aquests bons restaurants de Sant Antoni.

Els ‘linguine’ amb llagostins i calamar del restaurant Algrano. /

ELISENDA PONS

1. Algrano

Gabriele Milani ha treballat en restaurants mundials i ha decidit que el primer de la seva propietat estigui especialitzat en tallarines i raviolis. «El currículum del Gabriele és gros i passa per Lasarte, amb Martín Berasategui i Paolo Casagrande, a l’Hotel Monument; el primer Àbac, el parisenc Le Taillevent o el londinenc Galvin at Windows i a mi, homes així, formats per llançar sondes a Mart, que tinguin els peus a la Terra i s’enfanguin amb un menú de migdia em sembla profitós (per a nosaltres) i saludable (per a ell)». Així de bé parla Pau Arenós sobre Algrano.

Els peus i tripa de xai de Bo de Bernat. /

Laura Guerrero

2. Bo de Bernat

Alguns dels millors plats de cuina catalana a Barcelona, i a un preu de riure, surten de les mans d’una família de filipins, amb Bernardo Dalisay al capdavant. Tripa de xai, croquetes de sípia i conill amb cargols són alguns dels plats que valen la pena de Bo de Bernat.


Mani Alam, el seu germà Magid i el seu cunyat Bilal a The Fish & Chips Shop /

Ricard Fadrique

3. The Fish & Chips Shop

Mani Alam, nascut a Islamabad però més adaptat a Barcelona que el carril bici, el seu germà Magid i el seu cunyat Bilal són els amos d’aquest minúscul restaurant on la gent fa cua per emportar-se –o menjar en un dels escassos tamborets– l’especialitat anglesa, aquest peix blanc d’arrebossat poc fi del qual raja greix de boví (¡aquests són els autèntics!). Aquí va més info sobre The Fish & Chips Shop.

Alguns dels plats de Doppietta. /

El Periódico

4. Doppietta

Aquest restaurant de Sant Antoni no és una pizzeria ni una ‘trattoria’, ni ho fia tot a la pasta. Tampoc és una ‘salumeria’ tot i que serveix formatges i embotits, a més de plats calents del país transalpí per compartir. Gairebé millor que llegeixis aquesta crònica on expliquem amb més exactitud què és Doppietta.


Jordi Vilà i el pollastre cubista del restaurant Al Kostat, a Barcelona. /

JORDI COTRINA

5. Al Kostat

Jordi Vilà, que l’agost del 2022 va complir discretament 20 anys al capdavant d’Alkimia, el restaurant amb estrella que dirigeix amb Sònia Profitós, renova ara l’escudella amb una mirada cinegètica i tres serveis. ¿On? A Al Kostat.


El ‘roll’ de ‘steak tartar’ del restaurant Can Rito. /

Pica Pica

6. Can Rito

A Can Rito (Tamarit, 138), la vista se’n va al cartell que hi ha sobre la barra que et rep a l’entrada d’aquest petit local, amb una àmplia i agradable terrassa que dona a l’avinguda de Mestral, al cor del barri de Sant Antoni: tapes i platets en els quals no falta el xup-xup: croquetes i tripes, ensaladilla russa i entrecot al cafè de París, seitons i mandonguilles amb sípia, calamars a l’andalusa i arròs de la setmana, rostes i caneló... La carta (gairebé completa) és en aquesta crònica que vam escriure sobre Can Rito.


Una copa de vi blanc i un tàrtar de tomàquet amb ventresca de tonyina del Celler Jordana. /

Jordi Domènech

7. Celler Jordana

Aterrat al barri de Sant Antoni després de l’èxit del seu primer local a Alella, aquest ‘wine bar’ proposa infinitat de bones begudes per maridar amb el seu senzill però reeixit menjar. Així és Celler Jordana.


La sopa ‘borsch’ i el ‘salo’ del restaurant Ekaterina. /

Ferran Imedio

8. Ekaterina

El restaurant rus –la seva xef i propietària, Genya Petrova, està contra la invasió d’Ucraïna– serveix tres plats d’aquest país. De la seva típica sopa ‘borsch’, que costa 7,5 euros, en destina 5 a oenagés que treballen allà. Aquí t’expliquem quins altres dos plats ucraïnesos preparen a Ekaterina.


Spicy: una taverna futurista amb preus per a ‘millenials’. /

JOAN CORTADELLAS

9. Spicy

Aquest restaurant de Sant Antoni ofereix platets orientals llaminers i addictius, siguin d’Indonèsia o de la Xina, de Tailàndia o de Corea, que se serveixen en taules comunals. Així que poc protocol hi trobaràs: ¡taverna, hem dit taverna! Això és Spicy.


Ambient a Casa Dorita. /

FERRAN IMEDIO

10. Casa Dorita

Aquest bonic i acollidor local al costat del mercat de Sant Antoni serveix tapes i plats de tota la vida, amb producte de mercat i sense pretensions a preus populars. També serveix tapes i conserves a la barra que hi ha a l’entrada. I, a més, s’hi pot esmorzar. Així és Casa Dorita.


Jordi Vilà, Xavi Ayala, Albert Cano i Ángel Vidaurren, a la Fàbrica Moritz. Foto: Martí Fradera /

Martí Fradera

11. Casa Moritz

Notícies relacionades

La seva carta té més articles que la Constitució. Supera les 150 ofertes comestibles, sense comptar els esmorzars. «¿Extensa? És la carta d’una cerveseria. Obrim 21 hores al dia i donem feina a 70 persones», explica Jordi Vilà, al capdavant de l’oferta gastronòmica de Fàbrica Moritz.


L’ensaladilla russa del Bar Alegria. /

El Periódico

12. Bar Alegria

Tomàs Abellan dirigeix un establiment fundat el 1899 amb una meditada oferta de vins i plats tavernaris. «Bar, vermuteria, casa de menjars, taverna...», enumera per explicar què és. «Donem importància al vi», segueix. Per saber-ne més, pots llegir la crònica que vam escriure sobre Bar Alegria.