Per salivar
Cinc bons restaurants per a una breu escapada al Maresme
Cinc bons restaurants per acostar-se a Badalona
Tres bons restaurants de Barcelona per al cap de setmana. Craun, Marimorena i Abasolo Etxea

Et proposem una escapadeta gastronòmica al Maresme. És igual si és un puja-baixa o si hi vas de passada. Perquè t’assegurem que aquests cinc bons restaurants justificaran el desplaçament. ¿Per quin començaràs? Ah, ¡de res!
Cuina Sant Pau (Sant Pol de Mar)
Raül Balam i el seu soci Murilo Rodrigues han reobert el Sant Pau (Sant Pol de Mar) com a restaurant, amb tornada als orígens i plats amb segell propi. Els plats que concentren i expliquen la situació són la ‘moqueca’ de rap (Rodrigues va néixer a l’interior de Sao Paulo) i el pop a la santpolenca (Balam és jugador local), que en la carta apareixen per separat però que resulta convenient menjar-los tots dos. Enginy de pescadors, maneres diferents de conjugar sucs i carns en una cassola. Però la cosa no acaba aquí. Aquestes són les elaboracions més destacades de Cuina Sant Pau.
Allium (Mataró)
Luca Marongiu, que va estar a Els Garrofers i després a Zero Patatero, tots dos en companyia de Gonzalo Rivière, ja exsoci i instal·lat a La Bendita, combina al seu restaurant la cuina popular amb plats singulars amb què demostra una gran personalitat. Aquesta és la proposta gastronòmica d’Allium.
Bar Ocata (el Masnou)
En aquest lloc del Masnou que anomenen de manera carinyosa ‘el chungo’, l’oferta és variada i sense floritures narratives: botifarra clàssica, negra, galta, llom, cansalada viada i pollastre. Ni sempre es troben llocs amb brasa de segon ni encara menys aquests llocs ofereixen aquesta qualitat de brasa en un menú. Una qualitat assimilable perfectament a qualsevol dels plats oferts en la carta dels molts i molt bons restaurants de brasa que tenim a Catalunya. Així es menja a Bar Ocata.
La Morera (Mataró)
Notícies relacionadesA Mataró, al número 507 de l’avinguda del Maresme (forma part de l’últim bloc de vivendes, amb la riera de Sant Simó com a frontera), hi ha aquest restaurant inesperat a peu de carretera que porten els germans Quintana, amb mariscos, grans ampolles i cassoles de la mare. Així és La Morera.
La Marineta (Mataró)
Fa quatre anys, Pere Patuel va homenatjar la seva mare i la seva àvia amb aquest restaurant que recorda el nom de la seva mare i de la seva àvia, Marina. Des del seu petit restaurant de Mataró, dona als plats populars un punt viatger i refinament. Aquests són els plats que vam provar en la nostra visita a La Marineta.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Empreses Els tres fills del fundador de Mango Isak Andic assumeixen l’herència de manera equitativa
- MUNDIAL DE CLUBS Xabi Alonso trenca amb l’oficialisme d’Ancelotti i demana reforços després de quedar-se sense Zubimendi
- ACTUALITAT BLAUGRANA El Barça posa màxima pressió a Ter Stegen per forçar la seva sortida
- Unió Europea Espanya proposa blindar per llei que el cost de l’oficialitat del català corri al seu càrrec
- Notes de tall 2025 a Tarragona: cercador i llista per carreres