Per a tots els paladars
Desoriente: un vegà asiàtic per perdre’s
Aquest restaurant al centre del Poblenou sorprèn amb una carta oriental i ‘plant based’ en la qual totes les elaboracions es fan allà mateix, des del pa ‘bao’ fins al fuagràs d’origen vegetal

Que no et despisti el nom: Desoriente (Ramon Turró, 209). Perquè és tota una declaració d’intencions que es trasllada al que allà es cuina: plats i platets de cuina oriental i vegana en els quals totes les elaboracions, fins al pa ‘bao’, són casolanes. I on no falta ‘sushi’ tot i que no hi hagi ni rastre de peix. Per què, si és igualment deliciós. Com la majoria de les propostes de la carta, vistoses i originals.
Es nota que, malgrat ser nou, hi ha experiència darrere, la que han estat acumulant l’italià Maurizio Gorga i el filipí Cliff Ubaldo en els veïns i també vegans Blu Bar (tacos, pizzes, sandvitxos, còctels) i Vrutal (‘burgers’).
En aquest restaurant ubicat al cor del Poblenou, a pocs metres de la Rambla, els ‘haters’ del bròcoli haurien d’anar desfilant davant el que fan aquí per renegar de la fòbia que senten per ell: fregit, un puntet cruixent i amanit amb una espècie de salsa ‘ponzu’. ‘Top’.
Però hi ha més raons per perdre el nord gastronòmic i no voler tornar. El ‘nigiri’ Tex Mex, amb alvocat, mola i un ‘topping’ amb bec de gall i mongetes negres torrades és tan divertit com picantet, igual que la ‘gyoza’ de xiitake, col i gingebre amb salsa ‘teriyaki’.
I els ‘uramakis’ també desorienten. Dos bons exemples són el Foie Gras Roll, que porta un aconseguit fuagràs ‘plant based’ casolà, xiitake, poma caramel·litzada, reducció de ‘wasabi’ i porto, i el rock & roll, amb carn que no és carn, ceba caramel·litzada, cogombre i, per sobre, una làmina de tomàquet rostit que recorda el salmó, allioli i caviar de tapioca.
Arribats a aquest punt, abans de les postres i els còctels, temptadors tots ells, no et preguntaràs on diables està la brúixola. Et voldràs perdre als plats de Desoriente.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Tensió als Estats Units "Motivació política" en l’assassinat d’una congressista i el marit
- Una nutricionista sobre la dieta que cal seguir si tens el còlon irritable: "No has de menjar res que t’inflami"
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Xifres d’Interior Rècord d’identificacions policials a Catalunya: 1,2 milions el 2024
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Acte del PP Feijóo demanarà la compareixença de Sánchez al Congrés perquè es «retratin» els seus aliats: «Si el segueixen recolzant, seran els seus encobridors»