mos sorprenent
Roots & Rolls: el sushi també pot ser vegà
Aquest nou restaurant de l’Eixample aposta per la cuina asiàtica amb un toc divertit i creatiu

El que fins fa no gaire era recinte privat d’uns quants militants convençuts, ara s’està convertint en una tendència gastronòmica sòlida. Parlem del veganisme. La seva variada oferta gastronòmica comença a semblar-se a l’omnívora (fins i tot hi ha menjar porqueria com la de Vegan Junk Food Bar), i bon exemple d’això és Roots & Rolls (Consell de Cent, 401), que aposta per la cuina asiàtica amb un toc divertit i creatiu i que triomfa amb el sushi vegà.
En aquest ampli local de l’Eixample cal demanar, sí o sí, les crispetes de coliflor, que vicien tant com les crispetes de tota la vida: venen cobertes amb farina de cigró i preparades amb espècies ‘togarashi’, salsa ‘sriracha’ i allioli. Pel punt picant que tenen, venen a ser les seves patates braves.
Un bon snack per anar fent boca abans d’atacar plats com el ‘hiyashi’ (fideus japonesos banyats en una salsa amb bambú marinat, alga wakame, tomàquets cherry, cogombre, canonges i sèsam) i l’Heura ‘karaage’ («carn» marinada amb gingebre, soja i xili i coberta en farina d’arròs i cigró).
Notícies relacionadesEl plat estrella de Roots & Rolls és la taula de degustació de sushi amb diversos tipus de mos: els makis picants d’alvocat (amb ‘sriracha’ i all i arròs blanc amb quinoa negra); els molt frescos ‘hip carrots’ (pastanagues marinades amb salsa de sèsam, salsa de cacauet, espècies ‘togarashi’, alvocat, col xinesa, adobat de pastanaga, ‘daikon’ i col morada, i arròs amb quinoa negra); el Jumping Jack (Heura, ‘jackfruit’ a la barbacoa –és la fruita més gran del món, també anomenada jaca–, canonges, ceba caramel·litzada, sèsam, allioli, salsa ‘hoisin’ casolana i arròs negre); el nou Geisha (maki d’alvocat amb ‘panko’ sense gluten, tàrtar d’Heura, salsa de xili fermentat, cibulet i arròs amb quinoa) i el sensacional Say Cheese (crema de «formatge» –és anacard– amb anet, espàrrecs, pastanaga adobada, xiitake, salsa ‘teriyaki’ i arròs negre arrebossat amb farina de cigró).
No hi ha menú de migdia (obre de dilluns a dijous només a les nits i de divendres a diumenge, migdies i nits) i el preu mitjà ronda els 30 euros. Hi ha un menú degustació que costa 39 i inclou una ampolla de vi.
- Ocupació pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada salarial del 0,5 % pendent per als funcionaris, segons CCOO i UGT
- Dos morts en un incendi agrícola a la Segarra
- Sense telèfon, sense diners, sense llit fix
- Tall de llum Una avaria deixa 1.200 abonats sense electricitat durant tota la nit a Barcelona
- TURISME DENTAL Alerta sobre la nova moda de viatjar al Marroc a la recerca del somriure perfecte: «És una temeritat»
- Nou permís El Barça podrà mantenir les obres 24h al Camp Nou en el compte enrere per a l'estrena
- TAULA SEGUIMENT DE LA COALICIÓ Sumar carrega contra el PSOE després de la reunió de la coalició: «No són conscients de la gravetat, per arribar al 2027 s’han de moure»
- Accident sense ferits Mig arbre de grans dimensions cau sobre la calçada del carrer Entença
- Universitat Catorze universitàries acusen un catedràtic de la UB d’abús sexual
- Sector bancari El Sabadell defensa la venda de TSB: «Avui valem més que ahir»