Sufragi popular
CactusCat Bar: el millor restaurant vegà del món és a Barcelona
Descobrim les claus que han convertit aquest modest establiment del Raval en el més votat pels usuaris de l’‘app’ Happy Cow, referent planetari en restauració vegana

Si sents l’expressió «millor restaurant vegà del món» és fàcil que pensis en oripells, luxes i glamur. En canvi, CactusCat Bar, que ha sigut consagrat amb aquest títol pels usuaris de l’‘app’ Happy Cow, referent planetari en restauració vegana, és un modest establiment ubicat al Raval (Valdonzella, 52) que gairebé podria confondre’s amb un bar més del barri.
El porten mà a mà Carlos Márquez i Gilbert Ramírez, encantats amb la repercussió de la notícia. No en va, l’aplicació és un referent planetari en restauració vegana. Els seus usuaris han votat com a número u el local barceloní davant dels atenesos Roots Food and Culture i Vegan Beat. Per aparèixer a la llista, els establiments havien de tenir almenys set o més crítiques positives en l’aplicació.
Qualitat-preu imbatible
Un ganxo més que suficient per fer-hi una visita i mirar de descobrir les claus que l’han convertit en guanyador malgrat no haver complert encara els dos anys de vida. El primer que salta a la vista és la relació qualitat-preu. Imbatible. El millor exemple són els combos, que es componen d’un entrant (un bol d’amanida a la primavera i estiu i una sopa a la tardor i hivern), un plat principal i pa per 11 euros. I tot en racions molt generoses. La lasanya és l’emblema de la casa, i merescudament. I sempre amb presentacions atractives. El ‘brunch’, disponible a qualsevol hora del dia, costa 12 euros.
«El menjar vegà té l’estigma que és avorrit perquè només són verdures, però a CactusCat Bar demostrem que és alguna cosa més: pot ser deliciosa, vistosa i interessant a nivell gastronòmic», reivindica Márquez. Per això el 70% de la clientela no és vegana ni vegetariana.
«Quan un vegà va amb omnívors a un restaurant ‘normal’, s’ha d’adaptar amb els pocs plats que li encaixen de la carta, i no acostuma a disfrutar-ne. En canvi, quan un vegà visita el nostre restaurant amb persones omnívores, aquestes disfruten moltíssim».
Notícies relacionadesUna altra clau de l’èxit. El menjar és casolà. Tan casolà que moltes de les receptes són de l’àvia de Ramírez, que va ser un vegetarià ‘avant la lettre’. És el cas de l’esmentada lasanya, i de la fideuà. Els ‘muffins’, per exemple, són obra de la germana de Márquez. «Controlem tots els aspectes. Aquesta és la idea», remarca amb orgull.
La tercera raó és l’activisme dels seus amos. Serveixen Bdegust, un projecte social de cervesa artesana, ecològica, vegana i amb llúpol de cultiu propi; participen en Restaurants contra la Fam; ajuden a difondre l’obra d’artistes locals, i col·laboren amb refugis i protectores d’animals apadrinant, servint plats solidaris, fent microdonatius i difonent les seves iniciatives a les xarxes socials.
- Compromís amb ERC El Govern es prepara per aprovar al setembre la quitació del deute de Catalunya, extensible a totes les autonomies
- Previsió meteorològica Pluges a Catalunya: el Meteocat activa avisos en aquestes comarques
- Carme Forcadell: "Sabíem que pagaríem un preu, però no que seria tan car"
- Tribunals Una veïna de Sant Adrià s’enfronta a 25 anys de presó per matar la seva parella amb «118 ganivetades» simulant «un joc sexual»
- Nou autonomies aporten recursos als territoris afectats pel foc
- Tribunals El CGPJ investiga el magistrat arran de les queixes de Bolaños
- L’estabilitat de la legislatura Puigdemont i Junqueras donen aire a Sánchez abans de reprendre el curs
- Els comptes del 2026 Montero, una pedra a la sabata
- Anàlisi Peinado prem l’accelerador
- Migrants sol·licitadors d’asil El ritme dels trasllats confina 125 menors en un centre canari