Un projecte molt especial

La Pau: el restaurant on es cuina l’esperança

  • La Fundació El Llindar, una escola que atén joves en risc d’exclusió social, obre al Gòtic un establiment on treballen 14 dels seus exalumnes. La seva cuina catalana és boníssima

La Pau: el restaurant on es cuina l’esperança
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El senegalès Omar és cambrer de La Pau. Té 24 anys i als 17 va arribar a Catalunya en un avió pagat amb la venda d’una casa de la seva mare perquè el nano necessitava tractament per a l’asma. Però se li van acabar els diners i, abans de servir els clients d’aquest restaurant del Gòtic (Anselm Clavé, 19), va estar malvivint al carrer.

La seva és una de les moltes històries dels 14 treballadors d’aquest establiment que ha inaugurat la Fundació El Llindar, una escola que atén joves en risc d’exclusió social. En aquest cas, alumnes de la seva escola-restaurant El Repartidor (l’Hospitalet). Aquí es cuina el sabor de l’esperança. I és molt bo, per cert.

Perquè La Pau no només és un bonic projecte; és un molt bon restaurant amb una proposta senzilla però efectiva: cuina catalana i producte de proximitat (una carta dissenyada pel xef executiu del grup Tragaluz, José Santiago, i defensada per Xavi del Amor), espai ampli i elegant, ambient agradable i servei atent. A més d’un restaurant li agradaria arribar al seu nivell. 

Notícies relacionades

Allà tant pots anar de tapes com demanar un segon plat més contundent. I tant l’execució com la presentació de tot el que surt dels fogons voreja l’excel·lent, siguin els densos i un puntet cremosos bunyols bacallà, l’acolorida i tersa esqueixada, les divertides i enormes croquetes d’escalivada i les contundents de pollastre rostit i esfilagarsat, les addictives patates amb una salsa suau que recorda la brava però sense picar, la clàssica ensaladilla russa, el canònic fricandó, el formidable arròs de gamba i botifarra del perol...

La Pau també ofereix el plat del dia (plat, postres i beguda per 10,50 €) els dimecres, dijous i divendres al migdia, i disposa de menú infantil.