Diversió amb escuradents
Tres ‘izakayas’ canalles a Barcelona
Les recents inauguracions de les ‘izakayas’ (tavernes) Monster Sushi, Ikoya i El Japonés Escondido demostren que la gastronomia del país asiàtic pot ser molt desimbolt.
Barcelona parla una miqueta japonès, gastronòmicament parlant. Hi ha tants restaurants que representen la cuina del país asiàtic i tants comensals que la disfruten... ¿Hi ha res nou per a ells? Doncs, sí: ‘izakayas’. Apunta aquesta nova paraula en el teu diccionari gastronipó. Són tavernes amb un ambient més animat i plats que van més enllà del sushi. Fins no fa gaire, a la ciutat no se sabia què eren. I avui mateix en podries visitar tres.
Monster Sushi ha sigut l’últim a obrir-ne una a la ciutat. Ja tenia dos locals (un restaurant clàssic a Gala Placídia, 25, i un ‘delivery’ a Muntaner, 155), però el tercer i últim, ubicat al lloc de Bicnic (Girona, 68), és la seva primera ‘izakaya’. S’hi respira una atmosfera 100% urbana i es mengen coses tan divertides com el ‘crispy duck’ (ànec caramel·litzat i cruixent),l’‘okonomiyaki’ (espècie de pizza), sushi clàssic o amb influències llatines i mediterrànies...
Notícies relacionadesIkoya (avinguda de Cambó, 23) neix de la unió de Hideki Matsuhita (Koy Shunka, amb una estrella Michelin) i Iñaki López de Viñaspre (Grup Sagardi). A l’enorme barra que envolta la cuina o a les taules de més enllà pots provar un producte excels passat per la ‘robata’, la graella de carbó nipona, com el ‘tataki’ de moll amb salsa ‘ponzu’ i el ‘wagyu’ japonès amb ‘sukiyaki’, mentre vas bevent qualsevol dels seus 50 sakes, un catàleg únic a la ciutat.
També hi ha ‘robata’ a El Japonés Escondido (Llauder, 1), que utilitzen per a plats com la costella de porc ibèric lacada amb ‘sukiyaki’ i el ‘yakiniku don’ (un bol d’arròs i vedella, rovell d’ou infusionat en soja, bolets japonesos, maionesa al ‘miso’ i crema de ‘wasabi’). Com els altres tres, sempre amb un puntet canalla.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- LA INTRAHISTÒRIA DE LA CONTINUÏTAT DE XAVI El dia que Echevarría va emergir com a president del Barça
- La recepta d’Erra "S’ha de tractar Aliança Catalana com Vox"
- PRIMER ANIVERSARI Mantenir Consell de Cent costa deu vegades més que Diputació
- CRISI HÍDRICA A CATALUNYA El final de l’emergència més a prop
- Tones de deixalles en una zona protegida del Besòs
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Transició energètica Les energies netes ja abasten el 50% de la generació elèctrica total a la UE
- El macrofestival d'escalada Climbing Madrid celebra l'esperit de superació
- Recomanacions ¿Com adormir-se ràpid en un avió?
- Tradicions ¿Utilitzes corbata diàriament? Compte, pot ser perillós