Per entretancar els ulls de gust
Els sis millors asiàtics oberts fa poc a Barcelona
La capital catalana ha vist créixer, en els últims mesos, el nombre de bons restaurants que miren a Orient, sobretot al Japó. Us recordem quins són
En els últims mesos, Barcelona ha anat incorporant un bon grapat de restaurants asiàtics, la majoria d’ells japonesos. I tots ells interessants, així que hem decidit fer un repàs superficial de la seva oferta gastronòmica per si un dia us ve de gust entretancar els ulls quan hi aneu a dinar o sopar. Són aquests sis:
1. Ikoya
Ikoya, davant el mercat de Santa Caterina (avinguda de Francesc Cambó, 23), és una aliança de Hideki (grup Shunka) i Iñaki (grup Sagardi). Es tracta d’una izakaya (taverna japonesa) amb una ‘robata’ com a peça principal de l’escena. ¿Què en fan? Us expliquem això i més en aquesta crònica sobre .
2. El Japonès Amagat
El Japonès Amagat, als Porxos d’en Xifré i de Vidal Quadras, és una animada taverna que va més enllà del sushi gràcies al seu excepcional maneig de la ‘robata’ (graella de carbó). La seva carta es basa en plats per compartir. També hi ha sushi, i del bo. Aquesta és la crònica de la nostra visita a .
3. Grado Sushi
Bar Chiqui, amb vi a granel, llaunes i bocates, suma a l’oferta Grado Sushi, amb carta japonesa i un menú de migdia de 12,50 €. Chiqui va ser fundat pels pares d’Enric Riasol el 1959 i el confinament del 2020 va fer que la filla, Sònia, afegís, per sobreviure, un ‘delivery/take away’ de ‘sushi’ preparat per la seva parella, Douglas Alves, brasiler. Ha agradat tant que ara el serveixen al restaurant. Aquí us expliquem més sobre Grado Sushi. És a Vilamarí, 29.
4. Sensato
Una barra i sis comensals, cosa que el converteix en un dels menjadors de Barcelona on és més difícil aconseguir una reserva: «Entre dos i tres mesos d’antelació», afirmen Ryuta Sato, que era a Sato i Tanaka, i la seva dona, Aya Sato, sòcia i cuinera. Aquí us expliquem què es menja a Sensato. És a Septimània, 36.
5. Tamae
Notícies relacionadesTamae és, sobretot, menjar-per-emportar (‘take away’) i menjar-sobre-rodes (‘delivery’) però també és una barra amb vuit seients i uns altres dos a l’entrada. Tamae és Tamae Imachi i Albert Raurich (Dos Palillos) i Eugeni de Diego i Ana Alvarado (A Pluma), tots quatre amb pàtina bulliniana a més d’una amistat que inclou vacances compartides. Aquí teniu la crònica que va escriure Pau Arenós sobre Tamae.
6. Goxo
El projecte de David Muñoz, coronat com el número u a The Best Chef Awards i posseïdor de tres estrelles Michelin per Diverxo (Madrid), va començar sent un ‘delivery’ de plats asiàtics, però vist l’èxit també es va convertir en un restaurant a l’ús. És a l’Hotel NH Collection Constanza (entrada per Jardins de Sant Joan de Déu). «Alta cuina vestida de ‘fast food’», explica el xef. Si voleu saber més sobre Goxo, cliqueu aquí.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Als peus de collserola Tensió entre ‘runners’ i veïns a la Carretera de les Aigües
- La contracrònica Vinícius arruïna la millor tarda de Xabi
- Cues pel 48 Open House Barcelona
- Tràmits Confirmat: els majors de 70 anys hauran de renovar el seu DNI permanent abans d’aquesta data per ordre de la Unió Europea
- Després de més de tres hores de reunió Puigdemont trenca amb el PSOE: "Podrà ocupar poltrones, però no podrà governar"
- Automoció BYD estudia obrir una fàbrica de cotxes elèctrics a Catalunya
- A Espanya Les ‘start-ups’ de la investigació pública generen 1.400 milions d’euros a l’any
- Evolució dels mercats Les cotitzades reparteixen 30.000 milions fins al setembre
- La borsa espanyola s’erigeix en la plaça europea més alcista
- Evolució dels mercats L’Ibex tanca en 16.000 punts i marca el seu màxim històric 18 anys després
