Per a morros fins

Agenda gastro: dies de tapes, cerveses i formatges

  • Els gurmets tenen feina aquests dies: un concurs de platets maridats amb cervesa en el qual poden votar i un menú gastronòmic amb formatges de Suïssa

Agenda gastro: dies de tapes, cerveses i formatges

Mònica Figueras

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

A partir d’aquest divendres, l’agenda gurmet dels propers dies inclou diverses propostes gastronòmiques que no haurien de passar per alt als morros més fins. Te les expliquem en aquest article.

Un concurs de tapes maridades amb cervesa (i tu votes)

Vuit bars catalans, dos d’ells de Barcelona, competeixen en el Desafío XChef, un concurs per al qual els participants han creat unes tapes que mariden amb les cerveses 1906 d’Estrella Galicia. El públic pot tastar-les i votar-les fins al dia 27 (s’emet el veredicte via codi QR) i les millors puntuades aniran el 5 d’abril a Alimentaria, on un jurat presidit per Ángel León coronarà la tapa guanyadora amb 1.000 euros i el pas a la final espanyola, que se celebrarà a Madrid Fusión a finals d’abril (2.500 euros per a la guanyadora).

Hi participen My Fucking Restaurant (Nou de la Rambla, 35, Barcelona), Ouzo Barcelona (Fabra i Puig, 66), Ara Vins (Miranda, 1, Cornellà de Llobregat), El Hogar Gallego (Ànimes, 73, Calella), Gutiziak (Sant Bartomeu, 8, Sitges), La Cava Wine Bar (plaça de les Cols, 7, Vilanova i la Geltrú), Mrkt de Edu Cuesta (Francolí, 8, Tarragona) i Polito Xiringuito Boutique (Ribera de Sant Pere, 17, Castelldefels).

Un menú ‘top’ a base de formatges de Suïssa

El restaurant Nectari (València, 28) proposa entre aquest dilluns 21 i el dissabte 26 un menú degustació temàtic amb formatges de Suïssa. Una bona manera de celebrar dues coses: que el 26 de març és el Dia Internacional del Formatge i que el Gruyère AOP ha sigut escollit com el millor formatge del món, per segona vegada seguida, en el World Championship Cheese Contest.

Notícies relacionades

La proposta del xef Jordi Esteve consta dels següents plats: porcions de Gruyère AOP Reserva, Emmentaler AOP, Appenzeller Extra i Tête de Moine AOP com a aperitiu; canelons de dues carns amb Emmentaler AOP, risotto al Gruyère AOP, filet de bou amb Appenzeller, patata Ratte i fondue com a principals i, de postres, Gruyère AOP Reserva en tempura amb fulla de ‘radicchio’ i reducció de Pedro Ximénez. Costa 60 euros sense beguda.

A Madrid, el restaurant No Drama (Zurbano, 67) també ha creat un menú ‘top’ amb aquests formatges. Pablo Fernández serveix com a aperitius una cassoleta de blat amb pesto genovès i escuma del Gruyère AOP Reserva, una croqueta líquida d’Appenzeller Extra i aire d’aigua de roses, i rosa de Tête de Moine AOP amb mel d’acàcia en crocant de pa carasau amb pebre de revetlla. El plat principal és ou crocant amb salsa ‘huancaína’ i Emmentaler AOP. Costa 70 euros amb beguda inclosa.