Per a morros fins
Agenda gastro: dies de tapes, cerveses i formatges
Els gurmets tenen feina aquests dies: un concurs de platets maridats amb cervesa en el qual poden votar i un menú gastronòmic amb formatges de Suïssa
A partir d’aquest divendres, l’agenda gurmet dels propers dies inclou diverses propostes gastronòmiques que no haurien de passar per alt als morros més fins. Te les expliquem en aquest article.
Un concurs de tapes maridades amb cervesa (i tu votes)
Vuit bars catalans, dos d’ells de Barcelona, competeixen en el Desafío XChef, un concurs per al qual els participants han creat unes tapes que mariden amb les cerveses 1906 d’Estrella Galicia. El públic pot tastar-les i votar-les fins al dia 27 (s’emet el veredicte via codi QR) i les millors puntuades aniran el 5 d’abril a Alimentaria, on un jurat presidit per Ángel León coronarà la tapa guanyadora amb 1.000 euros i el pas a la final espanyola, que se celebrarà a Madrid Fusión a finals d’abril (2.500 euros per a la guanyadora).
Hi participen My Fucking Restaurant (Nou de la Rambla, 35, Barcelona), Ouzo Barcelona (Fabra i Puig, 66), Ara Vins (Miranda, 1, Cornellà de Llobregat), El Hogar Gallego (Ànimes, 73, Calella), Gutiziak (Sant Bartomeu, 8, Sitges), La Cava Wine Bar (plaça de les Cols, 7, Vilanova i la Geltrú), Mrkt de Edu Cuesta (Francolí, 8, Tarragona) i Polito Xiringuito Boutique (Ribera de Sant Pere, 17, Castelldefels).
Un menú ‘top’ a base de formatges de Suïssa
El restaurant Nectari (València, 28) proposa entre aquest dilluns 21 i el dissabte 26 un menú degustació temàtic amb formatges de Suïssa. Una bona manera de celebrar dues coses: que el 26 de març és el Dia Internacional del Formatge i que el Gruyère AOP ha sigut escollit com el millor formatge del món, per segona vegada seguida, en el World Championship Cheese Contest.
La proposta del xef Jordi Esteve consta dels següents plats: porcions de Gruyère AOP Reserva, Emmentaler AOP, Appenzeller Extra i Tête de Moine AOP com a aperitiu; canelons de dues carns amb Emmentaler AOP, risotto al Gruyère AOP, filet de bou amb Appenzeller, patata Ratte i fondue com a principals i, de postres, Gruyère AOP Reserva en tempura amb fulla de ‘radicchio’ i reducció de Pedro Ximénez. Costa 60 euros sense beguda.
A Madrid, el restaurant No Drama (Zurbano, 67) també ha creat un menú ‘top’ amb aquests formatges. Pablo Fernández serveix com a aperitius una cassoleta de blat amb pesto genovès i escuma del Gruyère AOP Reserva, una croqueta líquida d’Appenzeller Extra i aire d’aigua de roses, i rosa de Tête de Moine AOP amb mel d’acàcia en crocant de pa carasau amb pebre de revetlla. El plat principal és ou crocant amb salsa ‘huancaína’ i Emmentaler AOP. Costa 70 euros amb beguda inclosa.
Madrid Calella Tarragona Vilanova i la Geltrú Sitges Castelldefels Gastronomia On menjar avui Cornellà de Llobregat Restaurants
- Lluita contra el frau Hisenda avisa: fins a 2.500 euros de multa per pagar aquestes quantitats amb diners en efectiu
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- PRIMER ANIVERSARI Mantenir Consell de Cent costa deu vegades més que Diputació
- lliga f Alexia i Mariona es reivindiquen en una aclaparadora golejada (8-0)
- Les barraques de Montcada pugen un 25% després de dos anys d’oblit
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- TENNIS Alcaraz s’acomiada en quarts de final i deixa orfe Madrid
- Copa Amèrica de vela Una regatista d’estirp a l’equip espanyol
- lliga f Alexia i Mariona es reivindiquen en una aclaparadora golejada (8-0)
- Apunt Queden cinc finals