BCN, capital de la pizza
Les barcelonines La Balmesina i Can Pizza fan les millors pizzes d’Espanya
La primera guanya el premi a la millor napolitana i la segona es corona en la categoria d’estil lliure en el primer Concurs Nacional de Pizzes

El primer Concurs Nacional de Pizzes, organitzat per Madrid Fusión, ha reconegut la pizzeria La Balmesina amb el primer premi nacional a la millor pizza napolitana per la seva recepta Rita i Can Pizza en la categoria d’estil lliure amb la seva proposta Jerry Tomato.
Els representants de La Balmesina, molt orgullosos i feliços pel triomf, han presentat una ‘margherita’ alternativa. «La solem elaborar a l’estiu perquè és quan els tomàquets estan en el seu millor moment i ofereixen més gust».
Per la seva banda, els responsables de Can Pizza es mostraven exultants pel reconeixement: «Estem molt contents perquè fa molts anys que treballem en aquest projecte i és un gran assoliment per a l’equip. El nivell era molt alt». La seva aposta, la Jerry Tomato, parteix de la base d’uns ingredients de temporada de gran qualitat i el joc de textures amb el tomàquet com a protagonista: deshidratat, confitat i macerat. La massa fermentada durant 48 hores a dos blocs de 24 hores.
12 participants
Grosso Napoletano ha sigut l’escenari del concurs, en què han participat 12 ‘pizzaiolos’ prèviament seleccionats pel jurat. Es jutjava la preparació, el treball fet al forn i temps d’enfornat, el gust i la cocció de la pizza.
S’ha concedit un guardó especial a la pizzeria madrilenya Roostiq destacant l’elaboració de la seva massa. Un reconeixement que s’ha premiat amb un viatge per conèixer la geina que es desenvolupa a Pepe in Grani a Caiazzo (Nàpols), on hi ha el restaurant del president del jurat, el reconegut ‘pizzaiolo’ Franco Pepe, un dels més rellevants del món.
L’han acompanyat com a jutges Alberto Luchini (crític gastronòmic), Alberto Miragoli (propietari de la fleca Cientotreinta Grados), Bárbara Guerra (presidenta de 50 Top Pizza), Paola Freire Gómez-Chao (xef, pastissera Gran Diplome Le Cordon Bleu i creadora de contingut al compte d’Instagram @Foodtropia), Fátima Gismero (Pastissera Revelació de Madrid Fusión 2021) i Santiago Mora (director general de la DO Rueda).
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- Barcelonejant La nit que Basté va robar una corbata
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Una nutricionista sobre la dieta que cal seguir si tens el còlon irritable: "No has de menjar res que t’inflami"
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Xifres d’Interior Rècord d’identificacions policials a Catalunya: 1,2 milions el 2024
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Acte del PP Feijóo demanarà la compareixença de Sánchez al Congrés perquè es «retratin» els seus aliats: «Si el segueixen recolzant, seran els seus encobridors»