Novetat al Gòtic
Pirineus 1975: tradició gastronòmica entre guiris
Aquest restaurant, ubicat a pocs metres d’un epicentre tan turístic i comercial com el Portal de l’Àngel, proposa taules de formatges i embotits per vermutejar a qualsevol hora i plats de tota la vida
17 bons restaurants de cuina catalana a Barcelona
Si ets una estrella (o no), aquests 8 restaurants són per a tu

Tan a prop d’un epicentre turístic i comercial com és el Portal de l’Àngel, Pirineus 1975 (Duran i Bas, 3, a poquets metres d’aquesta artèria d’entrada al Gòtic) no cau en la temptació de servir el menjar fàcil, ràpid i barat que podria esperar qualsevol guiri o comprador d’alguna de les botigues de roba dels voltants.
Potser no s’esperen la seva proposta gastronòmica, però segur que l’agrairan. ¿A qui li va malament poder seure a qualsevol hora per delectar-se amb una taula de formatges o d’embotitso per tastar alguns dels seus grans vins? ¿A qui li disgusta la cuina tradicional ben feta?
Els nous amos d’aquest espai agradable i lluminós, que recorda en certa manera els casinos de poble d’abans, han mantingut el nom del local malgrat que han canviat l’oferta culinària.
Ja no hi podràs demanar menjar casolà, sinó elaboracions més modernes i treballades amb la firma del xef Marcel Olivares, que es va formar en diferents restaurants a Europa i Amèrica i va treballar dos anys a El Celler de Can Roca.
Ara, a Pirineus 1975 pots recórrer a entrants lleugers i amb un puntet modern, com l’amanida nordicomediterrània de salmó marinat amb escarola, remolatxa, cremós de formatge Saint-Marcellin i anet, o apostar (i guanyar) per receptes de sempre com l’impecable bacallà amb espinacs a la catalana i els sensacionals peus de porc desossats, cuits a baixa temperatura i farcits de salsa de ceps, botifarró, botifarra i una miqueta de tòfona.
Plats, tots, que formen part dels dos menús de migdia laborable, que costen 14,50i 19,50 €.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- EL PROTAGONISTA DEL CLÀSSIC Lamine Yamal, el fenomen que desborda les precaucions: independitzat, xofer del club i una amistat amb Morad
- L’escola d’hostaleria deixarà de fer classes a partir de l’estiu
- Guardiola, a prop de firmar el divorci
- Entrevista amb Anna Bacardit Càncer de mama metastàtic amb menys de 30 anys: «Mai em vaig trobar malament, per això no ho esperava»
- Nou pontificat Lleó XIV presenta el seu projecte de papat amb el repte implícit d’impulsar l’Església dels EUA
- Successos Tres detinguts per atracar un banc a Camarles
- Nou pontificat Lleó XIV presenta el seu projecte de papat amb el repte implícit d’impulsar l’Església dels EUA
- EL PROTAGONISTA DEL CLÀSSIC Lamine Yamal, el fenomen que desborda les precaucions: independitzat, xofer del club i una amistat amb Morad
- Emergència a la costa Tornada a les mascaretes als municipis confinats pel núvol de clor: «Hi havia una oloreta de piscina que flipes»
- Escalada bèl·lica Trump anuncia que l’Índia i el Pakistan han firmat un alto el foc «immediat»