Sabors de l’altre costat del Pirineu

Maison Aime: ¡quina olor de ‘fromage’!

Aquesta botiga ‘perfuma’ el carrer Major de Sarrià amb l’aroma dels seus exclusius formatges, que ven junt amb centenars de ‘delikatessen’, totes elaborades artesanalment a França

Maison Aime: ¡quina olor de ‘fromage’!
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Sarrià comença a agafar accent francès. Si des de fa anys acull el Lycée Français, des de fa uns mesos una de les seves artèries principals té una petita ambaixada de la gastronomia veïna que fa olor de formatge. Perdó, ¡‘fromage’! Es diu Maison Aime (Major de Sarrià, 63) i al seu elegant espai només venen productes elaborats a l’altre costat del Pirineu. L’estrella de la seva oferta és el formatge; una cinquantena de referències que van canviant regularment.

Mélanie André, dissenyadora de moda, i Richard Vidal, expert en comerç internacional, apliquen la filosofia de la triple E: excel·lència, exclusivitat i elegància. Perquè només venen el millor que troben al seu país natal, perquè només ho venen ells a Barcelona i ningú més, i perquè la bellesa de cada producte, de cada embolcall, resulta magnètica, temptadora.

Però no només venen formatges elaborats per petits productors amb què et poden muntar una cistella de regal a mida per obsequiar (i meravellar) qualsevol persona, o una safata tan gran com vulguis per disfrutar-la a casa amb els teus o per a un càtering d’empresa.

Notícies relacionades

També hi ha embotits, ‘pâtés en croûte’, ‘foie gras’, adobats, cremes, sopes, galetes, melmelades, confitures, olis aromatitzats, vins, sucs, xocolates... Fins i tot vaixella i tovalles i tovallons. Vaja, que no et faltarà res per disfrutar com un francès ‘expatrié’ amb enyorança del seu país.

En total, un catàleg de gairebé un miler de ‘delikatessen’ en el qual no té cabuda res d’origen industrial. Si no és artesà i si no ho han descobert la Mélanie o en Richard en alguns dels seus viatges a la França profunda, no ho trobaràs a Maison Aime