Ara o mai

Sabors efímers a Barcelona: xefs que s’instal·len uns dies en cuines alienes

  • Tres hotels de luxe conviden cuiners de categoria perquè muntin restaurants ‘pop up’ amb propostes tan apetitoses com diferents: pizzes creatives, plats d’Oaxaca i tastos japonesos

Sabors efímers a Barcelona: xefs que s’instal·len uns dies en cuines alienes
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista

ver +

A un restaurant normal hi pots anar qualsevol dia de l’any, però a un d’efímer (‘pop up’ en la terminologia dels moderns), no. Són en realitat petits esdeveniments gastronòmics que val la pena viure perquè la cosa va d’estrelles convidades a cuinar en cases alienes. Les pròximes setmanes hi ha tres propostes temporals notables.

Fins al 27 de novembre, Sartoria Panatieri s’instal·la a la ‘tavola’ del restaurant Blanc del Hotel Mandarin Oriental (passeig de Gràcia, 38-40). Rafa Panatieri i Jorge Sastre, els capos de la 21a millor pizzeria del món del 2022, número 1 de Catalunya i 2 d’Espanya, serveixen els embotits que elaboren ells mateixos, juguen amb la brasa en productes com l’api-rave en tres textures, i proposen pizzes creatives com una margarita amb salsa de tomàquets ‘cherry’ rostits a la llenya, mozzarella i maionesa d’alfàbrega. Hi ha vins italians i cafè d’especialitat. Preu mitjà: uns 45 €.

Notícies relacionades

Per conèixer la cuina d’Oaxaca feta per un oriünd, caldrà anar, del 17 de novembre al 4 de desembre, a Batuar, al Cotton House Hotel (Gran Via, 670); allà, Israel Loyola (El Parián), un dels xefs mexicans més interessants del moment per la seva cuina saludable i la seva passió pels ingredients locals (entre els quals no hi falten els insectes), mostra el seu indiscutible talent en sis sessions (60 € sense begudes).

I a la Bodega Bonay, el restaurant de Casa Bonay (Gran Via, 700), el xef Giacomo Hassan rebrà el 10 de novembre als seus col·legues japonesos Kanji Kobayashi (Villa AiDA, a Wakayama, amb dues estrelles Michelin) i Keiko Kuwakino (Sanaburi, a Niigata, amb una), per servir un menú vegetal de vuit plats a les 19.15 i a les 21.30 hores. Costarà 125 €.