Alta cuina

Quirat, minimalisme a Montjuïc

  • L’Hotel InterContintental Barcelona es posa en mans de Víctor Torres, que ja té una estrella Michelin per Les Magnòlies (Arbúcies), per al seu restaurant gastronòmic

Quirat, minimalisme a Montjuïc
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

InterContinental Barcelona (avinguda de Rius i Taulet, 1-3) és un dels nous hotels de luxe de Barcelona, i com a tal pretén que la gastronomia sigui una de les seves senyes d’identitat. Una tasca que ha deixat en mans del xef Víctor Torres, que dirigeix i assessora la carta del seu restaurant insígnia, Quirat. Hi ha ambició en aquest projecte malgrat que Torres (29 anys) és un xef jove i desconegut a la gran ciutat.

Però no sembla que li hagi de costar aconseguir un nom amb aquest projecte, amb el qual vol convertir-se en un «referent gastronòmic de la ciutat». No en va, des que els 25 anys defensa una estrella Michelin pel seu treball a Les Magnòlies (Arbúcies), on es basa en l’excel·lència del producte i la puresa dels sabors. 

Dos menús degustació

Notícies relacionades

El mateix fa a Quirat. Juga a la seva manera en dos menús degustació de 12 i 9 platets (100 € i 70 €, respectivament) amb els productes de temporada i de proximitat per executar creacions minimalistes i cuidades, sovint en mars i muntanyes subtils com el ‘brioix’ de ‘rillette’ de papada, rajada i caviar; la torrada d’anguila amb la seva salsa i moll; el ‘tàrtar’ d’escamarlà, cogombre i espinacs; el llamàntol amb vinagreta de saüc; el ‘foie’ sobre mongetes de Santa Pau en escabetx...

Quirat obre totes les nits de dimarts a dissabte. L’hotel té un altre restaurant, Arrel, la proposta mediterrània del qual es materialitza en un menú executiu els dies feiners (35 €) i un ‘brunch’ els primers diumenges de cada mes (a partir del setembre, els primers i els tercers diumenges de cada mes) en què no falta música en viu. També hi ha el Cocktail Bar Gebre, el restaurant 173 Rooftoop Terrace (amb unes vistes inèdites de Barcelona).