gustos veïns

Le Grand Café Rouge, la ‘brasserie’ del Fòrum

  • El nou restaurant de Romain Fornell revisita plats de la cuina francesa en un local espaiós i lluminós ubicat als baixos d’un edifici de pisos de luxe a Diagonal Mar

Le Grand Café Rouge, la ‘brasserie’ del Fòrum

Yolanda Pahissa

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Barcelona no és una ciutat amb gaires restaurants que representin la gastronomia de França malgrat ser un país veí, així que l’arribada de Le Grand Café Rouge (Rambla de Prim, 6-8) es podria considerar gairebé d’esdeveniment. Aquesta ‘brasserie’ tan lluminosa (compte si t’asseus a les taules on toca el sol) porta la firma de Romain Fornell, amb una estrella Michelin per Caelis i exerceix de solvent ambaixador de la cuina del seu país a la capital catalana (Joel’s Oyster Bar, Épicerie, el desaparegut Café Emma...). 

Ara revisita plats francesos que executa el xef Franck Radiu als baixos de l’edifici Antares, un nou edifici de pisos de luxe (els més cars superen els set milions d’euros) just davant del Fòrum, que ha projectat l’arquitecta Odile Decq.

Però que ningú temi per la seva cartera: el preu mitjà de la carta ronda els 45 euros i hi ha un menú de migdies laborables de dimarts a divendres que en costa 22.

Homenatge a Paul Bocuse

Entre les seves propostes destaquen la seva versió del ‘pâté en croûte’ (magret d’ànec, foie, pedrers i bolets), la bullabessa de peix de roca, ‘pommes fondante’ i ‘rouille’ (amb capa de pasta de full per homenatjar Paul Bocuse), la sopa de ceba, les ostres, el ‘bourguignon’ de galtes de porc ibèric, cansalada viada i xampinyons, els musclos de ‘bouchot’ amb salsa ‘poulette’ i patates fregides, l’entrecot amb puré de patates i salsa bearnesa...

Notícies relacionades

Le Grand Café Rouge també ofereix esmorzar a l’estil dels cafès parisencs.

Pots tastar els seus plats a la sala del restaurant, a la taula del xef (anomenada ‘L’Empreinte’) o al menjador privat de l’entresolat, al qual s’accedeix per una escala vermella imponent (‘oh là là’!) i on només caben sis persones.