Plats palatins

Rafa Peña allotjarà la seva cuina en un hotel de Madrid

  • El cuiner, propietari de Gresca/Gresca Bar a Barcelona, es farà càrrec dels restaurants de l’Hotel AC Santo Mauro

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El cuiner Rafa Peña allotjarà el seu talent, cap a finals d’octubre, a l’Hotel AC Santo Mauro, al número 36 del carrer Zurbano de Madrid. Peña és un cuiner de referència a Barcelona amb Gresca/Gresca Bar, l’establiment desdoblat del carrer de Provença, i també copropietari de Torpede Bar, especialitzat en entrepans i amb una hamburguesa que suma seguidors.

No és la primera vegada que Peña dirigeix cuines alienes a la seva propietat: es va fer càrrec de Rilke, un palauet on va assajar la cuina burgesa i que servirà de model per al Santo Mauro; de l’última etapa del literaturitzat Casa Leopoldo, i a la Costa Brava, fa anys, del menjador Villa Teresita de l’Hostal Empúries. En sap, doncs, d’hotels i dels seus serveis.

Amb les obres de l’establiment tot just acabades, la carta està en construcció i el nom, per definir, tot i que Peña precisa: «No es dirà Gresca. Ens farem càrrec de tota la restauració de l’hotel, dels esmorzars, de l’espai que avui anomenen La Biblioteca, del The Gin Bar, de la terrassa...».

En el que avui és el The Gin Bar: «Serà un bar de vins, un lloc tranquil, amb una cuina semblant a la del Gresca Bar, senzilla, relaxada, amb el biquini de bolets, la russa...». Sovint, el cuiner descriu la seva feina amb els adjectius «simple» o «senzill», però és aquesta mena de senzillesa que oculta complexitats.

Notícies relacionades

En el que avui és La Biblioteca: «Serà una oferta més clàssica, més de palau». I segueix l’enumeració: «Més madrilenya, més francesa». Imaginem salses fosques i volàtils sobre plata.

Recentment, altres cuiners i grups que operen a Barcelona han obert establiments a Madrid, com Rafa Zafra amb Estimar, els germans Colombo amb Il Colombo o el Grup Sagardi amb Cadaqués. L’esperit del Gresca és a punt d’arribar.